אילו נזקים ברי פיצוי בתביעת רשלנות רפואית?

  • מי בוחר?
    גיא | 04/08/2019 14:59

    שלום רב!

    עקב רשלנות רפואית החולה מסוגל לעבוד בעבודה עם שכר נמוך יותר, עקב הפגיעה. לחברת ביטוח ישנן שתי אופציות:

    א. לפצות הפסד שכר (עתיד),

    ב. לפצות ניתוח, שיחזיר את חולה לתפקוד מלא, הוא יוכל לחזור לעבודתו ושוב להרוויח אותו שכר שהיה לפני הפגיעה.

    חברת ביטוח מעדיפה אפשרות א' מפני שכך זול יותר בשבילה לעומת עלות הניתוח (אין לבצע ניתוח דרך קופ"ח או אחרת, הניתוח מבצעים בתשלום באופן פרטי בלבד).

    מה אומרת הפסיקה - האם חברת ביטוח בוחרת את האופציה, או הנפגע? תודה רבה

    • אילו נזקים ברי פיצוי בתביעת רשלנות רפואית?
      עו"ד ורד פרי | 04/09/2019 11:07

      גיא שלום,

      מהשאלה שלך לא לגמרי ברור לי האם מדובר בתביעה של מבוטח כנגד מבטח או בתביעה של רשלנות רפואית כנגד מי שאחראי בגין הרשלנות הרפואית.

      במקרה שמדובר בתביעה של מבוטח שנפגע מרשלנות רפואית כנגד המבטח שלו, עפ"י פוליסת ביטוח שהונפקה לו - התשובה היא כי תלוי במה שכתוב בפוליסה. זו מערכת יחסים חוזית, שבה המחויבויות של חברת הביטוח ברורות, ואם יש שתי אופציות, יש בדרך כלל גם מנגנון הכרעה בין האופציות. צריך לקרוא את הפוליסה ולראות מה התחייבה חברת הביטוח לשלם במקרה הביטוח.

      אם מדובר בתביעה של רשלנות רפואית - הרי שהנזקים שניתן לקבל עליהם פיצוי אינם רק הפסדי הכנסה. על המזיק (הרופא הרשלן או המוסד הרפואי) לפצות גם בגין הפגיעה באיכות החיים, ולכן, אם יש אפשרות לשפר את איכות החיים - יש לחייבם לפצות גם בגין העלויות הכרוכות בהשבת המצב הגופני לקדמותו, ככל שניתן להשיב.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il