השאלה אינה מתאימה לפורום הפלילי

  • עברת מכס ללוקה בנפש
    יוסי אריכא | 30/07/2019 23:13

    שלום רב ותודה על הפורום המעניין!

    אח שלי חולה סכיזרופרניה מקבל 100 אחוז נכות וקצבת שירותים מיוחדים. שיהיה בריא

    הוא טס עם קבוצה לטיול בחוץ לארץ  ובחזור מישהו לא ידוע עם הוא מהקבוצה או ממקום אחר דחף לו מזוודה עם 150 פקטים של סיגריות ואמר לו שיבוא לקחת את זה ממנו בארץ והוא ניצל את המחלה שלו ואח שלי לקח את זה מתוך פחד והזיות הוא כל הזמן הוזה שרודפים אותו ועוקבים אחריו וכו וכו  והוא הבין שאותו אחד הוא שוטר ואמר שהוציא לו נשק ואמר לו שאם הוא לא יקח את זה הוא ירה בו לכאורה גם זה חלק מהמחלה אבל אי אפשר לדעת.

    בקיצור נתנו לו קנס של 32000 שח ושהוא הגיע לארץ ראינו את הדוח של המכס

    ביקשנו להישפט , הגענו לבית המשפט ללא עורך דין הצגנו מסמכים לשופטת והיא אמרה לשלוח אותו לפסיכיאטר מחוזי לראות אם הוא כשיר לדין או לא.

    השאלה היא מה התהליך בבדיקה של פסיכיאטר ??

    ומה ההשלכות אם הוא לא כשיר לדין יכולים לאשפז אותו ?? יוותרו על הקנס ??

    ואם נמצא שהוא כשיר לדין אבל יש לו מחלה מאוד קשה של סכיזרופרניה האם בהתאם לנסיבות ולהכנסות של קצבה מביטוח לאומי בית המשפט יכול לוותר או למחוק חלק גדול מהקנס????

    • השאלה אינה מתאימה לפורום הפלילי
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/08/2019 13:40

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי