פרסמתי באינטרנט אזהרה ממוצר שגרם לי לנזק ועכשיו מאיימים לתבוע אותי בגין לשון הרע

  • איום בתביעת לשון הרע
    איוונקה | 29/07/2019 16:35

    היי,

    הגז בבית שלי התפוצץ כאשר ניסיתי להדליק אותו. הדבר גרם לי לנזקים פיזים חמורים.
     בדיקה של איש מקצוע גילתה כי התקלה הייתה במכשיר עצמו ולכן הגשתי תביעה נגד החברה שמכרה לי את הכיריים.

     בנוסף פרסמתי במספר אתרים באינטרנט את מה שקרה לי. כעת קיבלתי מכתב התראה מהחברה במסגרתו הם דורשים ממני להסיר את הפרסומים ולשלם להם פיצוי 50,000 שח. מה עלי לעשות?

    • פרסמתי באינטרנט אזהרה ממוצר שגרם לי לנזק ועכשיו מאיימים לתבוע אותי בגין לשון הרע
      עו"ד תום שנפ | 30/07/2019 14:28

      איוונקה שלום,

      סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע קובע שפרסום על ידי בעל דין שנעשה תוך כדי דיון הנו פרסום מותר, ולא ניתן לתבוע בגינו.

      הפסיקה פירשה סעיף זה ככולל בתוכו גם פרסומים שנעשו מחוץ לאולם בית המשפט, בהתבסס על דברים שנטענו בפני בית המשפט, בין היתר, בהתאם לסעיף 13(7) לחוק. לכן, על פניו, ומתיאורך, לא עומדת לחברה עילת תביעה כנגדך.

      בנוסף, נראה כי ממילא עומדות לך הגנות נוספות מכוח חוק איסור לשון הרע, בין היתר הגנת אמת דיברתי מכוח סעיף 14 לחוק, ושלל הגנות מכוח סעיף 15 לחוק (חובה מוסרית או חברתית, הגנה על עניין אישי כשר, הבעת דעה ועוד).

      נראה כי מדובר על אמצעי לחץ שמופעל עליך מצד החברה, במטרה לגרום לך לרדת מהתביעה שהגשת כנגדם. על כל פנים, המלצתי היא לענות למכתב ההתראה שנשלח אליך, על מנת לייתר הגשת תביעה מצד החברה.

      מקווה שהייתי לך לעזר?

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il