מה דין צוואה עם תוספת בכתב יד?

  • צוואה
    בצלאל | 09/07/2019 22:42

    צוואה שרובה הודפסה, ושורה נוספת נכתבה בכתב ידו של ה-מצווה וחתימתו, ואושרה ע"י בית המשפט,

    עכשיו אחד מן היורשים טוען שזה לא חוקי מה שנכתב בכתב יד למרות שהוא מכיר את הצוואה למעלה מ-40 שנה,אציין שליד החתימה מצוין אותו תאריך שמופיע בכותרת של הצוואה,

    הצוואה נכתבה בזמנו במכונת הכתיבה הישנות, ויתכן שהיה קושי להדפיס את הצוואה מחדש אחרי שהמצווה נזכר בעוד פרט חשוב ששכח,

    האם צוואה כזו היא חוקית?והאם צריך לבטל את השורה הנ"ל רק דרך בית משפט?

    תודה ובברכה

    • מה דין צוואה עם תוספת בכתב יד?
      עו"ד רוית טוב-לי | 15/07/2019 12:37

      בצלאל, שלום,

      כדי לתת תשובה מושכלת עלי לעיין בצוואה.

      אין בעיה לתקן על גבי הצוואה, השאלה היא האם העדים או הרשות אישרו את הצוואה לפני או אחרי התיקון. זו שאלה ראייתית.

      העובדה שיש שיהוי מסייעת לך.

      ענייני צוואות מורכבים מאוד, יש ניואנסים וחידושים חדשות לבקרים. אל תתמודד עם זה לבד. אני ממליצה בחום שתפנה עם העתק הצוואה לעו"ד טוב, מנוסה ואמין, שייתן לך ייעוץ מושכל.

      בהצלחה!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il