זהירות נחשים: האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית נגד רשות שלא הציבה שילוט?

  • תביעת רשות מקומית
    טל | 27/06/2019 17:04

    היי רציתי לדעת האם ישנה אפשרות לתבוע רשות מקומית בגין חוסר הצבת שילוט מזהיר או הוצאת הודעה לציבור המקומי אשר מתריאה על נחשים ארסיים באותם במקומות. התוצאה בעקבות כך הוא מותו של אדם.

    • זהירות נחשים: האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית נגד רשות שלא הציבה שילוט?
      עו"ד עמירם טפירו | 22/07/2019 13:12

      טל שלום,

      אחד החריגים לחוק תובענות ייצוגיות הוא חריג הפיקוח, שאינו מאפשר הגשת תביעה ייצוגית כנגד רשות בגין הפעלה /אי הפעלה של סמכויותיה על פי דין.

      לפיכך איני סבור כי תביעה ממין זו מתאימה להתברר במסלול של תביעה ייצוגית.

      ככל שאתה סבור כי כתוצאה ממחדל של הרשות, נגרם מותו של אדם, הרי שדרך המלך להגשת תביעה בעניין היא במישור הנזיקי, תוך העלאת טענות שהעירייה הפרה את חובת הזהירות המושתת עליה על פי דין, ולא במישור "הייצוגי".

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
      טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il