טיפול שיניים ללא קבלת הסכמה מדעת של המטופל

  • שיוף שיניים בלי הסכמת המטופל
    איתי | 18/06/2019 15:54

    שלום אני פניתי לאורתודנטית מומחית והתחלתי טיפול אצלה שלא הלך טוב והיא שייפה לי את השיניים בלי הסכמתי ולדעת 4 מומחים הטיפול שעשתה לי היה לקוי ומצריך טיפול מחדש והשלמות של השיניים ששויפו האם יש אפשרות לתבוע אותה?

    • טיפול שיניים ללא קבלת הסכמה מדעת של המטופל
      עו"ד מיכל סטרוגו | 23/06/2019 10:26

      איתי שלום,

      טיפול שיניים כמו כל  טיפול רפואי חייב להתבצע רק לאחר מתן הסבר מפורט של הרופא לגבי הטיפול המוצע, סיכונים וסיבוכים אפשריים, סיכויי הצלחה ואופציות נוספות לטיפול אם קיימות. חייבת להיות שקיפות מלאה.

      רק לאחר מתן הסבר מפורט, קבלת הסכמה מדעת של המטופל והחתמתו על טופס הסכמה לטיפול, ניתן לבצע הטיפול. במידה וכפי שאתה טוען הטיפול בוצע ללא קבלת הסכמתך, אזי הפר הרופא חובתו וניתן לתבוע אותו רק בשל כך.

      בהתייחס לטיפול עצמו, על מנת להשיב על השאלה האם מדובר בטיפול לקוי שבוצע ברשלנות, יש לבחון את הרשומה הרפואית וכל הפרטים המתייחסים לטיפול ביסודיות ולהעביר לבדיקת מומחה רפואי אשר יחווה דעתו באם מדובר בטיפול רשלני המקים עילת תביעה. רק במידה ותשובת המומחה תהיה חיובית, ניתן יהיה להגיש תביעה כנגד הרופא על מתן טיפול רשלני וכן  פגיעה באוטונומיה וביצוע טיפול ללא קבלת הסכמה מדעת .

      מאחלת לך בריאות שלמה,

      עו"ד מיכל סטרוגו

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      בר כוכבא 23 (V Tower), בני ברק
      טלפון: 03-5114014 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com