תקופת ההתיישנות בתביעת רשלנות רפואית

  • רשלנות באבחון בעיית ברכיים
    ליה | 17/06/2019 10:56

    שלום לצוות הפורום,

    בהיותי בת 16 (כיום בת 31) החלו כאבי ברכיים עזים בעקבות פציעת ספורט.

    רופאי הקופה אבחנו זאת בתחילה ככאבי גדילה ולאחר מכן שיערו שמדובר בדלקת או בשחיקת סחוס - ללא הסתמכות על דימות כלשהי. נשלחתי לבדיקות שביכולתן לאתר נזק לעצמות, אך לא לאשר או להפריך את השערות הרופאים. נשלחתי גם למספר מחזורי פיזיותרפיה שלא הועילו ובקשותיי החוזרות לבדיקת MRI (האחרונה מלפני מס' חודשים) נדחו.

    הפציעה הסיטה את חיי ממסלולם, גרמה לי סבל גופני ונפשי ועד היום מגבילה אותי בתחומים רבים.

    במידה ואני מבצעת MRI באופן פרטי ומתגלים ממצאים - האם יש עילה לתביעת הקופה?

    • תקופת ההתיישנות בתביעת רשלנות רפואית
      עו"ד מיכל סטרוגו | 25/06/2019 11:35

      ליה שלום,

      הסוגיה העולה מפנייתך היא סוגיית התיישנות התביעה. לפי החוק, תביעת רשלנות רפואית תתיישן בחלוף 7 שנים מיום ביצוע הרשלנות, ובמקרה שמקרה הרשלנות אירע בעת שהיה התובע קטין, תתיישן התביעה בחלוף 7 שנים ממועד היותו בגיר, דהיינו גיל 25.

      לכלל זה יש מספר חריגים ומצבים בהם ניתן להגיש תביעה גם לאחר מכן.

      לדוגמא, במקרה של אבחון מאוחר, במיוחד במקרים בהם גילוי מוקדם היה יכול למנוע סבל ולצמצם את הנזק ע"י מתן טיפול המתאים לבעיה, האיחור באבחון הוא זה שגרם לנזק ומקים עילת תביעה.

       במקרה כזה, ספירה תתחיל רק מהיום שבו נודעו לתובע העובדות המקימות לו את תביעתו, ובלבד שעובדות אלה לא היו ידועות לו קודם לכן מסיבות שלא תלויות בו, ושהוא לא יכול היה, בזהירות סבירה, לגלותן קודם לכן.

      לדברייך בשלב מסויים (אינך נוקבת במועד) שיערו הרופאים כי מדובר בדלקת או בשחיקת סחוס אך לא בוצעה בדיקת MRI ולכן כרגע זו האבחנה. במידה ולאחר ביצוע MRI באופן פרטי יתגלו ממצאים שונים אשר יובילו לאבחנה שונה לחלוטין מזו שניתנה כל השנים, שגילויים מוקדם יותר יכול היה לשפר את מצבך, למנוע סבל מיותר ולהקטין את הנזק, אזי, על פניו, ייתכן ותקום עילת התביעה נגד הקופה, במועד בו נתגלו העובדות החדשות שמקימות את עילת התביעה.

      חשוב לי להדגיש, כי על מנת שתוכלי לקבל תשובה מדוייקת עליה תוכלי להסתמך, אמליץ לך לפנות לעורך דין שתחום עיסוקו הייחודי הוא רשלנות רפואית על מנת שיבדוק ביסודיות את כל העובדות והמסמכים הרפואיים ויוכל לתת לך תשובה ברורה.

      מאחלת לך בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      בר כוכבא 23 (V Tower), בני ברק
      טלפון: 03-5114014 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com

      • גילוי מאוחר מאד של סוכרת נעורים ( type 1]
        דבי | 17/07/2019 09:02

        שלום רב,
        בן זוגי סובל מסוכרת במשך כמעט 30 שנה.
        בעבר, פנה לרופא  סוכרת, שנתן  לו טיפול באינסולין  (!) מבלי לאבחן בתחילה איזה סוג סוכרת יש לו, ומתוך הנחה שזו סוכרת  רגילה,  סוגַ
        2......

         בהמשך, בן זוגי המשיך לקחת במשך שנים את אותו טיפול באינסולין, כשאת המרשמים רשמה לו רופאת המשפחה.

        לפני מספר חודשים הוא פנה באופן פרטי למומחית סוכרת, בעקבות אירועים של היפוגליקמיה  (ואף הזמינו לו פעם אמבולנס לעבודה).
        המומחית מיד שלחה אותו לבדיקת דם, כדי לאבחן איזה סוג סוכרת יש לו, ולהפתעתינו  הרבה, התשובה היתה "סוכרת נעורים"!!!"ז"א שמלכתחילה הגישה, האבחנה והטיפול  היו שגויות!!!
        משמעותן של  בדיקת הדם  האבחנתיותַ הגיעוו  לאחרונה  (טלפונית)  רק ימים ספורים לפני שעבר ניתוח מעקפים, לפני כשבוע.

        שאלתי - האם אבחנה שגוייה ומאוחרת מאד  לגבי
        סוג הסוכרת, נחשבת לרשלנות רפואית מיום   גילוי הסוכרת, או מיום גילוי הטעות האבחונית, כיום???
        זה קריטי לדעת, לגבי האפשרות לתבוע רשלנות רפואית
         ( 7 שנים ממתי?? מהתפרצות הסוכרת, או ממועד גילוי הטעות האבחונית הקריטית  ,רק עכשיו ???)
        תודה רבה!!