האם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בגין טיפול תרופתי ממכר?

  • טיפול תרופתי ללא מתן מידע וסיכונים
    ל. | 05/06/2019 15:16

    שלום

    רציתי לברר האם יש עילה לתביעה במקרה שאתאר. קבלתי טיפול תרופתי במסגרת קופ"ח מפסיכאטר. לא ניתנו לי אזהרות או מידע לגבי סיכון אפשרי מהטיפול. מאוחר יותר כשרציתי להפסיק את הכדור, זה לא היה אפשרי. עברתי 4 נסיונות גמילה בלווי רפואי ללא הצלחה וסבל בלתי יתואר. בכל נסיון הידרדרתי למצב של חוסר תפקוד ודכאון. האם יש אפשרות לתביעה של קופח והרופא? תודה

    • האם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בגין טיפול תרופתי ממכר?
      עו"ד ורד פרי | 06/06/2019 07:18

      שלום,

      בעקרון, על רופא להסביר למטופל את כל הסיכונים (לעומת היתרונות) בטיפול הרפואי שהוא אמור לקבל.

      לכן - על פניו היה צריך להזהיר אותך בטרם תחילת הטיפול התרופתי.

      עם זאת - צריך לבדוק את נסיבות המקרה והרישומים בתיק הרפואי שלך - האם יש רישום אודות מה שנאמר, כמה זמן נטלת את הטיפול התרופתי, האם ניתנו לך מינונים סבירים, מהו פוטנציאל ההתמכרות של אותה תרופה, איך נעשו נסיונות הגמילה, וכו'. צריך לבדוק גם  את הקשר בין טיפולי הגמילה לחוסר התפקוד והדיכאון ולראות שאלה לא מגבלות מהן סבלת קודם למתן הטיפול התרופתי - שאז יהיה קשה לומר שהן תוצאה של הגמילה, אלא אולי של העדר הטיפול.

      רצוי להתייעץ עם עו"ד בתחום, שיעיין במסמכים הרפואיים מתיקך, ויבדוק את השאלות שציינתי לעיל.

      מאחלת לך גמילה מהירה וחזרה לתפקוד מלא.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 04-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il