האם יש רשלנות רפואית עקב איחור באבחון מחלה סופנית?

  • נזק כלכלי ללא נזק גוף
    אבי | 01/06/2019 18:27

    שלום רב!

    עקב איחור באבחנה נגרם נזק כלכלי (קצבת מל"ל, שיקום מקצועי וכו'). מאידך, המחלה הינה חשוכת מרפא, אין שום טיפול במחלה, המחלה מביאה בסופו של דבר למוות ואיחור באבחנה לא השפיע על קצב ההחמרה.

    האם עדיין ישנה עילה להגשת תביעה נגד בי"ח במקרה שנגרם נזק כלכלי בלבד?

    תודה רבה

    • האם יש רשלנות רפואית עקב איחור באבחון מחלה סופנית?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 02/06/2019 11:19

      אבי שלום,

      גם כאשר מדובר במחלה חשוכת מרפא, למרות שלא ציינת באיזו מחלה מדובר, ברוב המקרים, קיימת חשיבות רבה לאבחון מוקדם של המחלה, כדי שניתן יהיה להתחיל במתן תרופות נדרשות או טיפולים שונים מוקדם ככל שניתן ובכך לנסות לעכב את התפתחות המחלה, להקל על סבל, כאבים, תפקוד וכו' - כל מחלה ונסיבותיה. עיכוב באבחנה, גם אם לדבריך לא השפיע על קצב ההחמרה, יש להניח שלפחות יכול היה להשפיע על תפקוד יומיומי, להקל או להפחית תסמינים של המחלה ועוד.

      מכאן למרות שחסרים לי פרטים רבים על מנת לתת תשובה מדוייקת יותר, אני סבורה שמלבד הנזק הכלכלי שנגרם, נגרמו גם נזק גופני, כאב וסבל מיותרים המקימים עילת תביעה בגין נזקים שנגרמו עקב רשלנות רפואית.

      מאחלת בריאות

      מיכל

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      בר כוכבא 23 (V Tower), בני ברק
      טלפון: 03-5114014 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com