האם ניתן לפתוח שיק כשיש חוסר התאמה בסכום למילים?

  • בקשה לביצוע שטר של צ'ק חברה בע"מ שחולל
    משה | 31/05/2019 00:37

    בידי צ'ק של ביטחון של חברה בע"מ שהחשבון שלה מוגבל . הפקדתי את הצ'ק בבנק והוא חזר בגלל היות החברה בעלת חשבון מוגבל וגם בגלל חוסר התאמה בין הסכום במילים לסכום בספרות . החברה לא תסכים לתקן את התיקון הטכני . גם אם החברה תסכים לתקן ותתקן את התיקון הטכני הצ'ק יחזור כי החברה בעלת חשבון מוגבל . אני רוצה לפתוח תיק - בקשה לביצוע שטרות . האם הבקשה לא תידחה ע"י הוצאה לפועל בגלל חוסר ההתאמה בין הסכום במילי לסכום בספרות ?

    • האם ניתן לפתוח שיק כשיש חוסר התאמה בסכום למילים?
      עו"ד נילי רובינוב | 03/06/2019 13:18

      שלום וברכה, בעת הגשת התיק לביצוע השטר יש לרשום את הסכום כפי שמופיע במילים כי בהתאם לחוק כשיש חוסר התאמה בין הסכום שרשום בספרות לסכום במילים, הסכום במילים גובר. ככל והמזכירות תסרב לפתוח תיק הייתי מתעקשת מולה ודורשת תשובה בכתב מדוע סרבו לפתוח את התיק ואז שוקלת מה ניתן לעשות. בהצלחה!

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל והוצאה לפועל

      רחוב קרן קיימת לישראל 25, ראשון לציון
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com