תביעה לפיצוי נגד קופת חולים עקב איחור באבחון

  • עלות הניתוח המסוכן
    אבי | 03/05/2019 17:41

    שלום רב!

    עקב רשלנות של קופ"ח (איחור באבחנה), הניזוק מוגבל פיזית ויצטרך לעבור השתלת איבר כדי שלהחזיר את המצב לקדמותו. הניתוח מסוכן עם תמותה גבוהה תוך ניתוח, שרידות אחרי השתלה של כ-10 שנים בממוצע. קופ"ח טוענת שעקב כך אין טעם לסכן את חייו הניזוק, אין טעם לעבור השתלה ומסרבת לפצות עלות הניתוח. האם הניזוק בד"כ, לפי פסיקה, זכאי לפיצוי במקרים הרלוונטיים? תודה רבה

    • תביעה לפיצוי נגד קופת חולים עקב איחור באבחון
      עו"ד מיכל סטרוגו | 03/05/2019 23:00

      אבי שלום,

      פרטים רבים חסרים בפנייתך, אינך מפרט מהי המחלה שאובחנה באיחור ואיזו השתלה צריך הניזוק לעבור. על מנת לבחון האם התנערותה של קופת חולים מתשלום עבור הניתוח מוצדקת או לא והאם הניזוק זכאי לפיצוי, צריך לבחון את עובדות ונסיבות המקרה וכמובן את מלוא התיק הרפואי.

      במידה וניתן יהיה להוכיח על בסיס הנתונים , ולאחר התייעצות עם מומחה רפואי שיבחן בצורה מעמיקה את החומר הרפואי ונסיבות המקרה, שהיה ניתן לאבחן את המחלה בשלבים מוקדמים יותר ממה שאובחנה וכי האיחור באבחון גרם לנזק שנגרם, אזי ניתן יהיה להגיש תביעה לפיצוי בגין רשלנות רפואית של קופת חולים.

      לצורך בחינת והערכת המקרה, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית.

      הנך מוזמן לשוב ולפנות בכל שאלה,

      איחולי רפואה שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      בר כוכבא 23 (V Tower), בני ברק
      טלפון: 03-5114014 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com