האם עו"ד שמוסר ללקוח את כל החומר המשפטי בעניינו משוחרר מחובת שמירת החומר הארכיוני?

  • מסירת כל החומר המשפטי ללקוח
    ויקטור | 28/04/2019 20:05

    האם ניתן למסור את מלוא החומר המשפטי ללקוח לאחר סיום הטיפול בעניינו , ובכך להשתחרר מחובת שמירת החומר הארכיוני?

    • האם עו"ד שמוסר ללקוח את כל החומר המשפטי בעניינו משוחרר מחובת שמירת החומר הארכיוני?
      עו"ד מייק יורק | 05/05/2019 09:07

      ויקטור שלום

      אכן, עם סיום התיק ומסירת החומר המשפטי ללקוח אין חובה לשמור חומר ארכיוני.

      יחד עם זאת אמליץ להחתים את הלקוח על מסמך המאשר קבלת החומר הארכיוני והבהרה כי אינה מחזיק העתקים.

      ככל שקיימת אפשרות לסריקת החומר המשפטי כגיבוי אצלך, הייתי ממליץ לעשות כן מטעמי אחריות מקצועית או טענות שעלולות להתעורר שנים רבות לאחר מכך.

      מקווה שסייעתי.

      בברכה,

      מייק יורק, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      נירים 3, בית קנדה, אגף B, קומה 2, תל אביב
      טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc