כתוצאה מתאונת דרכים עליי להחליף שתל סיליקון בחזה

  • פגיעה גופנית בעקבות תאונת דרכים
    דיאנה | 06/04/2019 22:55

    שלום,

    אשמח לקבל ייעוץ בנוגע לפגיעה גופנית בעקבות תאונת דרכים שעברתי.

    עברתי תאונת דרכים ברכב שלי,רכב אחר פגע ברכב שלי ולקח אחריות שהוא נמצא אשם,באותו היום של התאונה נסעתי עצמאית לבית החולים אחרי שהרגשתי כאבים בצוואר,בגב ובחזה.

    מציינת בזאת שבחזה יש לי שתלים של סילקון שעברתי לפני 5 שנים.

    קיבלתי מכה חזקה בחזה ובבית החולים עשו לי צילום חזה ואז נאמר לי בתוצאת הצילום שראו שהכול בסדר.

    הגדלתי ראש והלכתי לרופא המנתח לבדיקה אחרי שהרגשתי כאבים באחד מהשתלים בצד שמאל,הרופא בדק ואמר לי שרואה שמשהו אכן אינו תקין מבחינת גודל ובהשוואה למה שהיה קודם מה גם שאני ממש שמה לב שישנו שינוי.
    אמר לי הרופא שאין לדעת באף בדיקה אם חס וחלילה נגרם לשתל קרע או נזק בעקבות המכה,ורצוי שאחליף שתל ולא אקח שום סיכון מיותר מחשש לדליפה בהמשך.

    קבעתי תור בנוסף לכירוג שד בקופת החולים לטובת בדיקת נוספת.

    שאלתי היא אם אשמע לרופא המנתח שניתח אותי ולשקט הנפשי שלי, אעשה ניתוח להחלפת שתל האם אוכל לתבוע ולקבל את התשלום בגין הניתוח שהוצאתי מכספי.

    אם לא הייתי נפגעת ועוברת את התאונה לא היה לי שום צורך להחליף שתלים מהסיבה שהניתוח שעשיתי היה לפני 5 שנים ורק אחרי 10 שנים ואפילו יותר מומלץ להחליפם.

    אני ממש מוטרדת ואני לא יודעת מה לעשות. בכל זאת לעשות ניתוח חוזר זה הוצאה מאוד גדולה ואני לא בטוחה שאכן זה יוחזר לי בתביעה.

    אשמח לתשובתכם בנושא,תודה רבה!

    • כתוצאה מתאונת דרכים עליי להחליף שתל סיליקון בחזה
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 07/04/2019 14:38

      שלום רב,

      בראשית אציין , כדאי לך להצטייד במסמך רפואי מהרופא המנתח שבדק אותך לאחר התאונה וממליץ לך לבצע החלפת שתל בעקבות תאונת הדרכים.

      יחד עם זאת, כאשר מוגשת תביעה לנזקי גוף בגין תאונת דרכים מתמנים מומחים רפואיים מטעם ביהמ"ש שתפקידם לבחון את הנזק הגופני שנותר בעקבות התאונה= נכות.

      המומחה יקבע בדיעבד אם היה צורך בביצוע החלפת השתל ואם לאו.

      לכן ממליצה שיהיו לך מסמכים רפואיים הקושרים את החלפת השתל לתאונת הדרכים.

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il