התנגדות בשל אי מסירת אזהרה כדין וטענות לגוף התביעה

  • מסירה שלא כדין - סכום קצוב
    ארנון | 28/03/2019 09:30

    לפני מספר שנים עברתי להתגורר בחו״ל. לאחרונה התברר לי שיש נגדי תביעה בהוצאה לפועל על סכום יחסית קטן (קצוב) מחברת תקשורת גדולה. הנציגים שלה הסבירו לי שהמסירה התבצעה לאבא שלי (ז״א, הוא סירב לקבל את המסירה). להבנתי, מסירה להורה יכולה להתבצע רק במידה ואני מתגורר איתו ובאותה התקופה התגוררתי בחו״ל וגם לפני זה לא התגוררתי עם הורי כמה שנים לפני האירוע. למעשה מעולם לא התגוררתי בכתובת הזו. אני מוכר ע״י הביטוח הלאומי כתושב חו״ל בתקופה הזאת.

    האם אני יכול לערער על החלטת ההוצאה לפועל על סמך שהמסירה הייתה לא חוקית? ראיתי שיש כמה סוגים של עירעורים מהו הרלוונטי למקרה זה?

    כוונתי בערעור הזה היא לבטל את הריביות והקנסות שנצברו מאז ולהביא לדיון מחדש בתיק (יש לי הוכחה שהתנתקתי מהחברת תקשורת המדוברת). השאלה הנוספת היא האם זה יכול לפעול לרעתי, במידה והתיק יבוטל והם יוכלו לדרוש סכום גבוה הרבה יותר שמשקף ריבית גבוהה משמעותית?

    • התנגדות בשל אי מסירת אזהרה כדין וטענות לגוף התביעה
      עו"ד נילי רובינוב | 03/04/2019 23:46

      ארנון שלום וברכה,

      בשאלתך יש המון נתונים וטענות וצריך לבחון את הכל על מנת לבחון את ההליך הראוי והנכון.

      על פניו, נדמה שיש לך עילה טובה להגשת התנגדות לביצוע התביעה בשל הטענות שלך נגד החוב עצמו כי התנתקת. כמו כן, יהיה עליך להגיש גם בקשה להארכת המועד להגשת ההתנגדות, הגם שלטענת לא קיבלת את המסירה ולציין את הנימוקים.

      בית המשפט יחליט אם להאריך את המועד, האם המסירה בוצעה כדין וידון בטענות שלך נגד התביעה.

      מקווה שהצלחתי לעשות סדר ולהשיב לשאלותיך הרבות

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל והוצאה לפועל

      רחוב קרן קיימת לישראל 25, ראשון לציון
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com