האם ניתן לשלם אגרה מופחתת בתביעות לשון הרע?

  • שאלה לגבי סכום תביעה
    רוני | 31/01/2019 20:55

    אני רוצה להגיש תביעה על לשון הרע בכוונת מכוון כדי לפגוע.

    שאלתי היא האם עלי לציין את הסכום *2

    או שלציין רק את הסכום הקבוע בחוק אך לתבוע כפל פיצוי?

    כי בדרך השנייה משלמים מחצית אגרה.

    מהי הדרך הנכונה במקרה זה?

    תודתי מראש!

    • האם ניתן לשלם אגרה מופחתת בתביעות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 11/02/2019 22:49

      רוני שלום,

      כתב התביעה, בכלל ובלשון הרע בפרט, צריך להכיל את כל הסעד הנתבע. אם ברצונך לקבל כפל פיצוי, עליך לכתוב את הסכום המלא בכתב התביעה. תשלום אגרה על הסכום הקבוע בחוק איסור לשון הרע לא יאפשר לך לקבל סכומי כסף מעבר לסכום עליו שולמה אגרה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

    • אגרה מופחתת
      ץ | 12/02/2019 12:49

      אגרה מופחתת ניתן לשלם בשתי אפשרויות
      אפשרות ראשונה – להגיש בקשה לפטור מאגרה או להקטנתה מסיבות כלכליות, שאותן תצטרך לתמוך בתצהיר ובמסמכים כנדרש.
      אפשרות שניה - לפרט בכתב התביעה את סכום התביעה, ולציין שסכום התביעה נקבע לצורך אגרה בלבד - ואז יתאפשר לך ביתר קלות  להגיש בקשה להגדלת סכום התביעה, לאחר הגשת כתב ההגנה, אם הדבר יראה לך נכון, ועל פי טיב ההגנה של הנתבע כמו גם על פי סיכויי התביעה להתקבל.