התגוננות בהליך מקוצר לתושב חוץ

  • טיפול בהליך מקוצר של ההוצאה לפועל
    שלמה | 10/02/2019 13:57

    הייתי שמח לקבל את עצתכם כיצד להתנהל מול הליך מקוצר של הוצאה לפועל שנפתח כנגדי.

    ההליך הוגש על ידי חברת סיטיפס (מפעילת הרכבת הקלה בירושלים) עבור חיוב מוגדל (דו"ח) של נסיעה שכביכול ביצעתי ללא תשלום (יש לי הוכחה ששילמתי), ויש לי כמה סייגים שאינני יודע כיצד יהיה הכי נכון להתמודד ולטפל בהם.

    הראשון והמהותי הוא שאינני מתגורר כבר בארץ אלא בגרמניה מזה כמה חודשים ואינני מתכוון לחזור ארצה – לפיכך הייתי שמח לדעת כיצד במצב זה עליי לפעול במסגרת הזמן הקצוב שיש לי להגיב להוצאה לפועל כאשר אינני בארץ?

    כמו כן, יש ברשותי כמה חיובים מוגדים אצל החברה (כאמור, לכולם יש לי הוכחת תשלום עבור הנסיעות), אך במכתב אותו קיבלתי אין כל "כתב תביעה" או התייחסות למספר חיוב מוגדל ואינני יודע מה המקרה הספציפי עליו אני אמור להגיב – מה ניתן לעשות בנידון?

    כמו כן, הבנתי שבמסגרת ההליך המקוצר במידה ואני משיב כ"לא חייב" ומצרף את טיעוני בצורת כתב הגנה מסודר, ההוצאה לפועל תעביר את הנושא לבית המשפט – וכאן שוב עולה השאלה כיצד אני יכול לייצג את עצמי כאשר אינני מתגורר בארץ יותר.

    מודה מראש על התשובות והסיוע

    שלמה

    • התגוננות בהליך מקוצר לתושב חוץ
      עו"ד אריאל שוורץ | 18/02/2019 10:41

      שלמה שלום,

      ככל שיש לך קרוב משפחה בארץ עליך לפעול להשארת יפוי כח (רצוי יפוי כח נוטריוני) בידי בן המשפחה על מנת שהוא יוכל לנהל עבורך את ההליך.

      על מנת שההליך יעבור לבית המשפט לא מספיק להגיב להליך אלא עליך להגיש התנגדות לתביעה על סכום קצוב בצירוף תצהיר מאומת כדין.

      ממליץ כי במקרה שלך תברר מול לשכת ההוצל"פ הרלוונטית או דרך מוקד ההוצל"פ כיצד ניתן להתנהל.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      דרך אבא הלל סילבר 12 (בית ששון חוגי), רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com