לאן הולכות הוצאות משפט ששילמתי?

  • שאלה בנושא הוצאות משפט כפי שראיתי למטה
    גלי | 10/02/2019 13:51

    הפסדתי בהתנגדות לצוואה מזוייפת (1.5 מיליון ש) בגלל שופט שידוע כבעייתי והזוי וכמה עורכי דין מאוד לא מקצועיים. שופט אידיוט זה חייב אותי ב40 אלף ש. מה זה צריך להיות. כעונש השופט מחייב בהוצאות משפט ככ גבוהות?!

    גם במחוזי חייבו אותי ב20 אלף ש. מה זאת השערוריה הזאת?! התפקיד של שופט זה לשפוט ולא לחייב בכספים !!!

    לאן הכסף הזה הולך?! מבינה שהוא הלך לעו"ד של הצד השני כי היא פנתה להוצאה לפועל

    מבקשת שרק עו"ד רווית טוב לי תענה לי. תודה

    • לאן הולכות הוצאות משפט ששילמתי?
      עו"ד רוית טוב-לי | 12/02/2019 20:31

      גלי, שלום,

      אני מצטערת לשמוע על תחושתך הקשה בתום ניהול ההליך. כנציגה של מערכת המשפט, צר לי שכך את חשה בסיום הערעור.

      אכן, בתי המשפט מחייבים את הצד שהפסיד, למעט במקרים חריגים, בהוצאות משפט. זו הדרך להרתיע בעלי דין עתידיים מניהול הליכי סרק. אכן יש בחיוב מרכיב "עונשי". ככל שהתנהלותך הרגישה יותר את השופט, כך החיוב יהיה גבוה יותר.

      חיוב בהוצאות בסך 40,000 ש"ח הוא גבוה יחסית בבית המשפט לענייני משפחה, אך עדיין איננו ריאלי (כלומר, בפועל המנצח וודאי שילם הרבה יותר).

      בבית המשפט המחוזי, אכן נהוג לחייב את הצד המפסיד בסכום העירבון שהפקיד, בסך 20,000 ש"ח.

      הסכום משולם לעורך הדין של המנצח. השאלה כיצד הסכום נחלק בין עורך הדין ללקוח, תלויה בסיכום הספציפי ביניהם בהסכם שכר הטרחה. כאן אין חוקים, וכל אחד עובד אחרת.

      אם הלקוח לא סיכם על כך בפורש, הוא זכאי לקבל את מלוא הסכום מעורך דינו, למרות שקוראים לו "הוצאות משפט". אין חשיבות לשאלה אם נפתח תיק הוצל"פ או לא. להיפך: כשפותחים תיק הוצל"פ בגין חיוב בהוצאות, במועד פתיחת התיק כבר יתווסף לחוב רכיב שכ"ט עו"ד אוטומטי (שכ"ט א'). שכ"ט נוסף ייפסק בהוצל"פ על בסיס נקיטה בהליכי גביה.

      המלצתי - לשלם. חבל על הריביות בהוצל"פ.

      בהצלחה ובשורות טובות, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • תודה רווית. שילמתי. ההליך הסתיים לפני כמה שנים
        גלי | 12/02/2019 23:16

        תארי לך מה הרגשתי כשהצוואה מזוייפת (כלומר הם החתימו את אימי ז"ל) ואגב גדול המומחה הרפואי דיבר שטויות בחקירתו כמו "כל הייקים צלולים ומדוייקים. גם אני ייקה"

        ביקשתי לפסול אותו אך השופט ההזוי לא פסל. (השופט במחוזי יצחק כהן נחשד בהטרדות מיניות והשעה עצמו) כל הדיון התנהל כמו קרקס. הוא כל הזמן צעק על בא כוחי, קטע אותו ועוד. את באת כוחם של הצד השני לא קטע כלל. יש כאן משוא פנים

        ומה שהכי לא מובן לי איך קורה שבעליון השופטת הנכבדת לא פסלה את המומחה

        ועוד אגב. עו"ד בועז קראוס ראה את הצוואה וטען מסריח מאוד..

        את מוכנה שאכתוב לך בקיצור? כל ההליך התנהל בצורה חובבנית מצד עורכי דין ושופטים. נשארתי כמעט בלי כלום ואני מוכרת ברווחה

        • רווית זה חשוב לי לכן אני מתעקשת
          גלי | 17/02/2019 00:23

          איך יתכן שמומחה טוען "היא היתה צלולה ומדוייקת כי היא ייקית ואני מכיר אותם. גם אני ייקה".

          כמובן שהגשתי בקשה מנומקת לפסילתו. השופט החליט לציין בסיכומים. צויין כמובן אך הוא לא נפסל

          איך יתכן ש"מומחה" זה (בן מעל 90) לא נפסל ב3 ערכאות לאחר טענה מופרכת כזו?!  זה אבסורדי ולא הגיוני

          בנוסף הוא ענה כמה פעמים (לגבי נושאים אחרים)  "אני לא רוצה לענות לך על זה"  הוא היה עויין במשך כל החקירה

          בבקשה תעני לי על זה. הרבה תודה

          • כלומר תשתדלי לענות לי. אני יודעת שכשירות מצווה
            גלי | 17/02/2019 01:45

            זה פרמטר חשוב בפסילת צוואה (יש מסמכים שנכתבו על ידה בצורה מבולבלת לפני החתימה. הם צורפו לכתב תביעה כספית אבל לאחר פסק הדין בצוואה. תיק אחר)  זכיתי בתיק זה

            היה לה אלצהיימר כבר אז. זה ברור

            אמא היתה מאוד חולה במחלות אחרות והיתה תלוייה מאוד באחות. 150% סיעודית. מטפלת צמודה

            היתה גם השפעה בלתי הוגנת אך לא הצלחתי להוכיח. נאמר לי בטלפון ע"י חבר האחות "אנחנו כל הזמן מנסים להשפיע עליה לעשות צוואה" כלומר לחצו עליה

            האחות התערבה בעריכת הצוואה ע"פ כמה סעיפים בצוואה.

            בנוסף עו"ד בועז קראוס טען שהצוואה מאוד מסריחה. במילים אלה. לא ייצג אותי

            עורכת הצוואה שיקרה בחקירה ובתצהיר והיתה מאוד מבוהלת (חברה טובה של נכדה. זכתה בנתח גדול בהרבה ממני הבת. למשל בבית של אמא והרבה כסף)

            יש לי ראיות כתובות לכל מה שציינתי

            כפי שכתבתי כל ההליך התנהל בצורה חובבנית ורשלנית מאוד ואני מתכוונת לפתוח אותה

            • אכזבה מההליך
              עו"ד רוית טוב-לי | 20/02/2019 11:32

              גלי, שלום,

              מדברייך עולה שההליך מוצה ונסתיים ללא הצלחה.

              אם את סבורה שיש סיכוי לשנות את התוצאה, אני ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד מומחה בתחום, עם כל פסקי הדין שניתנו, הצוואה וחוות דעת המומחה.

              בהצלחה,

              רוית

              בברכה,

              רוית טוב-לי, עו"ד
              מנהלת פורום דיני משפחה

              דניאל פריש 3, תל אביב
              טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

              • אני מתכוונת לפתוח את התיק. מודה לך מאוד
                גלי | 20/02/2019 11:46

                על ההתייחסות. מדובר קודם כל על כך שהצדק יצא לאור. האם יש מקום לפנות לבית דין רבני או חברי כנסת