האם הסכם היעדר תביעות חוסם הגשת קובלנה פלילית?

  • קובלנה פלילית
    חיים | 06/02/2019 17:39

    בהליך משפטי שהתקיים בבימ"ש לענייני משפחה נקבע בהסכם הפשרה שהצדדים לא יתבעו איש את רעהו בעתיד. ובמקרה של תביעה ישלם התובע קנס כספי לנתבע.
    במהלך ההליכים המשפטיים הגישה הנתבעת תלונה במשטרה כנגד התובע על איומים והטרדות.
    התיק נסגר בעילת "חוסר עניין לציבור". לאחר ערר מצד התובע על עילת הסגירה נפתח התיק מחדש, נגבו עדויות נוספות מהצדדים וממעורבים נוספים, חלק מהסעיפים הומרו לעבירות חמורות יותר, התיק הועבר לפרקליטות, חזר לחקירות להשלמות, שב לפרקליטות, הועבר לתביעות, משם לחקירות ושוב לתביעות. בסופם של גלגולים התיק נסגר בעילת "חוסר אשמה".
    מאחר וההחלטה על סגירת התיק מחוסר אשמה התקבלה אצל התובע כחודשיים לאחר הסכם הפשרה בבימ"ש למשפחה הוא מעוניין להגיש קובלנה פלילית נגד הנתבעת על הוצאת דיבה בשל תלונת שווא.
    השאלה היא האם ניתן להגיש קובלנה פלילית נגד הנתבעת לאור הסכם הפשרה העוסק בהיעדר תביעות הדדיות עתידיות?

    • האם הסכם היעדר תביעות חוסם הגשת קובלנה פלילית?

      לחיים שלום,

      קובלנה פלילית אינה תביעה במובן המקובל. יחד עם זאת, כדי להשיב תשובה מדויקת צריך לקרוא את הנוסח המדויק של הסכם הפשרה שקיבל תוקף של פסק דין.

      השאלה הזאת נוגעת יותר לסדר דין אזרחי מאשר למשפט פלילי.

      מעבר לעניין הפורמלי - הגעת להסדר פשרה והתחייבת שלא להגיש תביעות. זה נראה לך הגיוני להגיש קובלנה לפלילית?

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com