המצאת תגובה

  • שאלה
    תום | 19/12/2018 15:40

    א.נ בספטמבר 2016 הגשתי תגובה לחוב קטן בטענת פרעתי הנלווית במסמכים נתקבלה החלטה שעלי למסור לזוכה באופן אישי לפי תקנה 15א ותגובת הזוכה תוך 14 ימים. מסיבה כלשהי לא שלחתי את החלטה עם המסמכים לזוכה בימים האחרונים רשות הגביה והאכיפה ביקשה לסגור התיק מחוסר מעש בתגובת הזוכה דרש שהתיק יישאר פתוח ואכן התקבלה החלטה בכך. שאלתי מה עלי לעשות היום כדי לתקן המצב הנוצר. אני מודה לך מראש על תשובתך.

    • המצאת תגובה
      עו"ד טליה שנברגר | 22/12/2018 18:27

      תום שלום,
      אם המצאת לזוכה את המסמכים שהגשת במסגרת טענת ה"פרעתי" וכל החומר שהוגש על ידך הומצא לו כדין (למעט ההחלטה) והוא הגיש תגובה עניינית מטעמו, אין לך מה להמציא לו כרגע כלום. אני מניחה שהשלב הבא יהיה קביעת מועד לדיון.
      אם הוא לא המציא עדיין תגובה, עליך להמציא לו את ההחלטה המורה לו להיגש תגובה מטעמו ולאחר מכן יתקיים דיון בטענת ה"פרעתי" שלך.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il

      • המשך שאלה
        תום | 26/12/2018 09:25

        עו"ד טליה שלום
        יתכן ששאלתי לא הוסברה טוב ע"י או לא הובנה שאלתי. אבהיר שקבלתי החלטה מהוצאה לפועל בספטמבר 2016 לאחר שטענתי היא פרעתי ולאחר שהגשתי כל המסמכים לרשם הוצאה לפועל שאכן פרעתי את חובי במלואו נתקבלה החלטה של כבוד הרשם שעלי למסור באופן אישי לזוכה את ההחלטה הכוללת כל המסמכים המוכחים שאכן פרעתי את החוב במלואו. עקב מצב רפואי שלי לא שלחתי את החלטת הרשם ולא את המסמכים של פרעון החוב. ברור מאליו שהצד הזוכה לא הגיב מאחר ולא קיבל את ההחלטה והמסמכים שאני אמור לשלוח לו ולא שלחתי. וכמובן לא ידע שהגשתי בכלל להוצאה לפועל בקשה בטענת פרעתי. חלפו מאז מעל שנתיים.
        שאלתי מה עלי לעשות היום מאחר שתיק הוצאה לפועל עדיין פתוח?
        אני מודה לך מראש

        • המצאת תגובה
          עו"ד טליה שנברגר | 26/12/2018 17:02

          היי תום,
          אני מבינה שלמעשה הזוכה בתיק ההוצאה לפועל בכלל לא יודע שהגשת בקשה בטענת פרעתי (מצד אחד) ומיוזמתו לא עשה שום דבר כדי להמשיך ולגבות את החוב (מצד שני).
          המלצתי אליך היא להגיש ללשכת ההוצאה לפועל בקשה להארכת מועד להמצאת בקשתך לגבי פרעון החוב לזוכה ולציין את הסיבות שמנעו ממך בשנתיים האחרונות לטפל בעניין ולהמציא את החומר. אם מצבך הבריאותי מנע ממך את האפשרות להתעסק עם התיק הזה ויש לך מסמכים רפואיים, המלצתי היא שתצרף אותם לבקשה שלך ותבקש שיאפשרו לך לבצע המצאה של בקשתך בטענת פרעתי לזוכה. כולי תקווה שאכן יאשרו לך את הארכת המועד ותוכל להמציא את החומרים ולנהל את טענות ההגנה שלך כעת.
          בהצלחה.

          בברכה,

          טליה שנברגר, עו"ד
          מנהלת פורום בתי משפט

          העצמאות 40, יהוד
          טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il