צוואה/מוטבים/הוראות חוזיות

  • צוואה/מוטבים/הוראות חוזיות
    חנוך | 26/11/2018 18:28

    לאחר שאלותיי והתשובות שנענתי-כאן המקרה לגופו
    1.אושרה פוליסה-לקבלת הסכום והחסכון למקרה פטירה
    בהוראת המוטבים נקבעו חמישה אחים בחלק שווה
    מוטב אחד מהחמישה(ערירי) נפטר עשור שנים לפני המבוטח
    לכן התבטלה המטרה המקורית לזכותו בתגמולי הביטוח
    וכך מסדיר סעיף 44(ג)לחוק חוזה הביטוח את סדרי הזכייה בתגמולי הביטוח.
    חב׳ הביטוח חילקה ושילמה את תגמולי הביטוח,כשאחד המוטבים מקבל את חלקו של המוטב שנפטר על סמך צוואה.
    ובטח לא מחלקים בניגוד להוראות החוזיות של החוק והגדרות הפוליסה.רשלנות,סטייה מחוק חוזה הביטוח
    ,להלן  ציטוט מהפסיקתא
    ״זכויות וכספים שמגיעים לי מביטוחי חיים למינהם שעשיתי״
    יועברו ל-,, (ואכן למוטב הייתה פוליסה בחב׳ ביטוח אחרת)
    לכן שאלתי בפניותיי היתכן שאדם אומד דעתו על זכויות וכספים שטרם התגבשו בפוליסה שאיננה מנכסיו ואף לא ידוע אם יתגבשו בכלל,כל שרצה המנוח הוא לצוות כספי ביטוח שהיו מנכסיו טרם מותו,וברור שלא בפוליסה של אדם אחר.
    3.לאחר פניות חוזרות ונשנות,מטשטשת חב׳ הביטוח את התנהלותה בתיק הפוליסה (זאת כי שולמו כל התגמולים שהיו צבורים בפוליסה) לא נשלם פעמיים ומפנה ומגלגלת את האחריות לכו לבית המשפט לענייני מש׳ אשר יכריע האם על המוטב שקיבל מנה נוספת להשיב למוטבים את חלקם
    אודה לך על התיחסותך