בנקאות - החזרת שיק מחמת עיקול בחשבון

  • חשבון מעוקל
    צ'ק | 17/06/2012 13:38

    שלום,יש לי עיקול על החשבון מתאריך של 10/5הבנק החליט שהוא מחזיר את הצ'קים תחת סיבה של א.כ.מ למרות שיש יתרה בחשבון והיא לא מוקפאת ולא כלום. (אין להם שום בעיה בנוסף לגבות לי עמלות על כל צ'ק שהם מחזירים)שמעתי שיש חוק כזה שאומר, שהם אמורים להמתין 60 יום ממתן ההתראה על העיקול על החשבון, לפני שהם מחזירים צ'קים.האם זה נכון?בגדול טיפלתי כבר בעניין העיקול, רק היום התקבלה החלטת רשם לביטול העיקול, אבל יקח לזה עוד קצת בכדי להתעדכן בבנקלבנתיים יש לי צ'קים שחוזרים כל יום, ואני מפחד שהבנק יעשה אותי מוגבל.מה לעשות?

    • בנקאות - החזרת שיק מחמת עיקול בחשבון
      עו"ד אבי זילברפלד | 17/06/2012 16:50

      שלום רב, בהתאם לחוק ולהוראות המפקח על הבנקים: במצב שבו הבנק מחזיר את השיק אך ורק מפני שהחשבון מעוקל, ואלמלא העיקול הוא היה מכבד אותו, על הבנק להחזיר את השיק מסיבת "החשבון מעוקל", ובמקרה זה השיק לא ייספר כשיק מסורב. הכלל האמור תקף במשך 60 ימים מהיום שבו הבנק קיבל את הודעת העיקול. אם אין בחשבון יתרה מספקת לתשלום השיק, שלא בגלל העיקול, יחזיר הבנק את השיק משתי הסיבות - "החשבון מעוקל" ו"אין כיסוי מספיק". לאור זאת, בדוק אם הבנק פעל בענייניך כשורה, ואם לא - תתלונן עליו. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • צקים שחוזרים בגלל עיקול בחשבון  לת
        דורית | 20/11/2018 18:18

      • שיק מעוקל
        יואב | 12/05/2022 06:46

        גם לי מקרה דומה

        הגיע עיקול על החשבון ובאותו יום הגיע שק לפרעון והיתה יתרה מספקת לכיסוי השק. הבנק החזיר חשבון מעוקל ואין כיסוי מספיק.

        זה תקין????