למה תיק על הכאת ילד הועבר לפרקליטות

  • תלונה על הכאת ילד
    רום | 11/11/2018 14:06

    ברצוני לשאול לגבי הורה שהוגשה נגדו תלונה במשטרה על הכאה חד פעמית שלו את ילדו (ללא כל חבלה), על פי אמירה של הילד בבית הספר ובמשטרה החליטו להעביר את העניין לפרקליטות. למרות שההורה השתתף, על פי המלצה, בהדרכה הורית וכל מה שנדרש.

    באילו מקרים עובר התיק לפרקליטות, מה הסיכוי להגשת כתב אישום ומה ההורה יכול לעשות במצב זה?

    • למה תיק על הכאת ילד הועבר לפרקליטות

      לרום שלום,

      התיק הועבר לפרקליטות בגלל סוג העבירה שבגינה הוא נפתח, ואין בכך כל אינדיקציה לעניין הגשת או אי הגשת כתב אישום.

      אינני יכול לדעת מה הסיכוי להגשת כתב אישום מבלי להכיר את העובדות, אבל אם אין לחשוד עבר פלילי, ואם כדבריך ההורה השתתף בהדרכה הורית, אלה בהחלט דברים שנלקחים בחשבון בין השיקולים.

      ניתן כמובן לפנות לפרקליטות, רצוי באמצעות עו"ד פלילי, ולבקש לסגור את התיק.

      לתשובות מפורטות יותר אני ממליץ לפנות לעו"ד ולפרט את מלוא העובדות.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com