חובות של יורש

  • צו ירושה ובעל חוב
    שני | 10/10/2018 08:37

    שלום,
     סבתא של בעלי נפטרה ואנחנו 6 יורשים, אחד היורשים בפשיטת רגל, מקבל הפטר מלא בינואר אם אנחנו רוצים להגיש עכשיו את הצו ירושה זה יפגע גם בחמשת היורשים האחרים? בעל החוב רוצה לקבל את ההפטר ואז להגיש את צו הירושה, האם יכולים לבקש ממנו כסף מכונס הנכסים למרות שקיבל הפטר? אנחנו לא מעוניינים לחכות יותר עברה שנה ו4 חודשים ואנחנו עדיין ללא צו ירושה הוא טוען שיש לו חוב של 7000 זה מה שנותר, לא ניתן לשלם את זה עכשיו ולסגור את החוב וזהו? השאלה שלי אם כרגע אנחנו מגישים את צו הירושה אם גם יתרת היורשים נפגעים כלכלית כתוצאה מכך כי ממה שאני יודע רק בעל החוב ישלם מהחלק שלו וככה זה לא רלוונטי לגביי.
    אודה לתשובה

    • חובות של יורש
      עו"ד רוית טוב-לי | 10/10/2018 19:23

      שני, שלום,
      הנושים יכולים להיפרע מהיורש רק כדי מה שקיבל. כלומר - יתר היורשים לא ייפגעו. אם החוב קטן כפי שאת מתארת, מומלץ ליורש לשקול לפרוע אותו.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il