עורך דין מייצג ועד

  • מייצג+עד
    רון | 12/09/2018 15:46

    אני עו"ד המייצג בעל נכסים שגר בחו"ל. אני משכיר את נכסיו לפי יפוי כח. כרגע מתנהל הליך משפטי בעניין אחד מנכסיו. הלקוח לא גר בארץ ולא יודע יותר מידי כי אני מטפל בכל. האם אני יכול להיות מייצג + עד בהליך? ואת הלקוח לבקש לפטור מהתייצבות?

    • עורך דין מייצג ועד
      עו"ד טליה שנברגר | 14/09/2018 12:33

      רון שלום רב,
      מפנה אותך לכלל 36 לכללי האתיקה של הלשכה:
      עורך דין כעד
      (א)  לא ייצג עורך דין אדם בהליכים משפטיים, לרבות ערעור, אם הוא עומד להעיד מטעם אותו אדם באחד משלבי ההליכים האמורים; נקרא עורך הדין להעיד מטעמו של אדם אחרי שהחל לייצגו - יחדל מן הייצוג.
      (ב)  הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו על מסירת עדות כשעורך דין נקרא להעיד בידי בעל דין יריב, או בענין שהוא טכני או ברשות בית המשפט או ברשות הועד המחוזי.

      אתה צריך לחשוב מה ישרת את הלקוח שלך יותר: שתייצג אותו או שתשמש כעד מטעמו מאחר ולא תוכל גם לייצג וגם לשמש כעד.
      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il

      • או בענין שהוא טכני או ברשות בית המשפט או ברשות הוע
        רון | 14/09/2018 12:47

        לפי הציטוט שהבאת:  "או בענין שהוא טכני או ברשות בית המשפט או ברשות הועד המחוזי."