האם עו"ד ראשי למסור מידע חסוי בהליך מטעם לקוח נגדו

  • חשיפת מידע ברשות עו"ד שנתבע ע"י לקוח לשעבר
    אברי | 17/07/2018 11:45

    עו"ד נתבע ע"י לקוח לשעבר. הלקוח הגיש בקשה לפטור מאגרה. נקבע לתגובת משיבים. האם לעו"ד מותר לחשוף מידע שהגיע אליו בגין ייצוגו? לפי כללי אתיקה ופק"ר.

    • האם עו"ד ראשי למסור מידע חסוי בהליך מטעם לקוח נגדו
      עו"ד מייק יורק | 24/07/2018 22:18

      אברי שלום

      בפרשת אשד (על"ע 5160/04 - אשד נ' הוועד המחוזי של לשכת עורכי-הדין בירושלים) נקבע כי:

      באיזון בין זכותו של עורך-הדין להתגונן מפני תביעה בהליכים משמעתיים לבין האינטרס של שמירת החיסיון בין עורך-הדין ללקוח, שהינו אינטרס ציבורי מובהק, יש לבחון איזו אשמה מיוחסת לעורך-הדין, ומנגד מהו המידע שעורך-הדין מבקש לחשוף, אם חיוני ורלוונטי הוא להגנתו, ומהי מידת הפגיעה שתיגרם בעקבות חשיפתו ללקוח ולאמון הציבור בקהיליית עורכי-הדין. ייתכנו מקרים, הגם שהם חריגים, שבהם זכותו של עורך-הדין להתגונן תגבר (237א – ב).

      בית-הדין המשמעתי המחוזי בפרשת אשד קבע כי כאשר "נפתחת חזית" בין הלקוח לבין עורך-הדין, מוגמשים כללי החיסיון.

      עורך-הדין רשאי, לצורכי הגנתו, לדווח על מה שהיה בינו לבין הלקוח.

      כל צעד בהקשר זה חייב להיות מידתי, שקול ונחוץ להגנתו. קרי, הדברים שעורך-דין מוסר חייבים להיות כאלה שנדרשים לצורך הצגת גירסתו והגנתו, ועליו להישמר שלא לפגוע באינטרס הלקוח מעבר למתחייב לשם כך

      פנייתך נושאת יחודיות העולה על האמור פרשת אשד - להבנתי, שכן המידע שאתה מבקש לחשוף הוא לא בייחס להגנה אלא לחסם הקיים בדמות תשלום אגרה או פטור.

      אני סבור שבמקרה יחודי שכזה עליך לפנות בשאילתה אל ועדת האתיקה הארצית בעניין, מכוח סעיף 60א. לחוק הלשכה.

      אני מקווה שסייעתי.

      בהצלחה בהליך.

      בברכה,

      מייק יורק, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      (פרקליט ועדת האתיקה המחוזית תל-אביב והמרכז בדימוס)

      יגאל אלון 126, תל אביב
      טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc

      • המשך ותודה
        אברי | 24/07/2018 23:05

        תודה רבה לך.  אני הלקוח.  העו"ד חשף את כל המידע שקיבל בסודיות. האם  מותר לו? הריהר פגיעה  עצומה באמון אזרחים במקצוע שלצורך נגיעות העורך דין לחסום בפני את שערי בית המשפט יחשוף מידע סודי???! -    ( לשם השוואה אסור לעורך דין לחשוף עבירות פליליות שנודע לו עליהן בגין הייצוג ושאינן נופלות לחריגים המותרים.  )