זכויות בני משפחה שאינם מוזכרים בצוואה

  • ירושה לילדים מאומצים
    גילה | 12/07/2018 15:15

    שלום,

    חמתי נפטרה לפני כ-8 חודשים. בעודה בחיים היו לה שני ילדים ביולוגים וילדים שאימצה מאז שהיו קטנים (כל ילדיה כמובן כיום בגירים).

    כשהיא נפטרה התברר שהיא כתבה צוואה בה היא נותנת ירושה רק לשני ילדיה הביולוגים. שאלתי היא האם הילדים המאומצים בכל זאת זכאים על פי חוק לירושה כלשהי, אפילו אם הם לא רשומים בצוואה?

    • זכויות בני משפחה שאינם מוזכרים בצוואה
      עו"ד רוית טוב-לי | 16/07/2018 17:34

      גילה, שלום,
      מעמד של ילד מאומץ זהה למעמד של ילד ביולוגי.
      המשמעות היא שאם לא היתה צוואה, כל הילדים היו יורשים על פי דין.
      היות ויש צוואה, המנוחה היתה רשאית להוריש למי שתרצה, גם באופן לא שוויוני.
      לכן, לילדים המאומצים אין על פניו זכויות בעיזבונה.
      שונה המצב אם בצוואה עצמה יש בעיה - היא מזוייפת, נערכה כשהמנוחה אינה כשירה, או תוך מעורבות בעריכה או השפעה בלתי הוגנת.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il