ח.נ,

  • נבחני יוני 2018 - גם אם לא עברתם את הבחינה
    יואב | 25/06/2018 11:17

    תרגעו.
    זה סה"כ מקצוע עריכת דין.
    אז נכון, אף אחד לא סיפר לנו את מה שידוע לנו עכשיו.
    למשל - שהתואר הזה יעלה לנו כמה מאות אלפי שקלים, או שנבזבז 4 וחצי שנים עליו ונרוויח שכר מינימום ובתמורה נקבל יחס של עבדים, אבל והכי חשוב - שסיכויי המעבר של הבחינה - די שואפים לאפס.
    אבל הי - זה סה"כ עריכת דין.
    מקצוע שאני באמת מתקשה להבין מה חשבתי לעצמי כשנרשמתי ללימודים.
    הצעה שלי - מי שלא עבר - דפדפו הלאה, לכו ללמוד מקצוע אמיתי, שיש בו עבודה והכנסה טובה - כמו מדעי המחשב, רפואה.. (כמובן למי שיש את היכולת והציונים), עזבו את המקצוע הזה לאפי וחבורתו, אתם לא באמת רוצים להיות חלק מהם.
    כואב הלב לשמוע על אנשים שניגשים מועד אחרי מועד - במטרה לעבור.. זה לא באמת שווה את המאמץ, באמת שלא.
    מה שבטוח, אין אדם בעולם שאשמע שהוא מתכנן לימודי משפטים, ולא אלחץ עליו לוותר על השטות הזו.

    • ח.נ,
      עו"ד משכבר הימים | 26/06/2018 10:27

      מתמחים יקרים ויואב בפרט

      חבל לי לקרוא פוסט שכזה, שתבוסתנות עולה ממנו באופן ניכר. אם תמליץ לסטונדים שלא ללמוד משפטים, אז תחשוב רגע מי ניצח אותך....
      המקצוע הזה יפיפה ויש בו המון חן לצד המון קשיים כמו כל דבר בחיים. לדעתי האישית למבחן ההסמכה יש רק כוח אחד
      והוא כוח ההרתעה ותו לא.
      אני מקווה שתמצא בתוכך את כוח להמשיך ולנסות לעבור את המבחן ובסופו של דבר תצליח.

      • לעו"ד משכבר הימים
        יואב | 26/06/2018 10:43

        כנראה לא הבנת את הפוסט שרשמתי.
        לא תבוסתנות ולא נעליים, פשוט חכמה.
        את ההתמחות שלי עשיתי במקום גדול ונחשב, ביליתי המון בבית המשפט, הכרתי המון עורכי דין, ואתה יודע מה היה משותף לרובם..? האופי, והכמיהה לכסף, מרשרשים.
        אז תודה לאל, אני קורצתי מחומר שונה, לא הכסף זה מה שמניע אותי בחיים, ובטח לא על חשבון דריסת אנשים אחרים, עניין ורצון ליצור מנחים אותי, ומזלי שיש לי תואר נוסף, במדעים מדוייקים שאפשר לי לחזור למקצוע הרבה, אבל הרבה יותר נחשב מעורך דין.
        אתה נהנה במקצוע שלך? אשרייך.