האם הדין המשמעתי חל על מתמחים?

  • מתמחים שנכשלים שוב ושוב
    קבאס | 13/05/2018 12:30

    הרבה מתמחים היום לא מצליחים לעבור את הבחינה. הם עברו את כל המסלול, אבל את הבחינה לא מצליחים (כמות נכבדה לא עברה את  הבחינה גם בפעם 5)
    האם הם כפופים לדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין, בהיותם משפטנים מסיימי התמחות שלא עברו בחינת לשכה?

    • האם הדין המשמעתי חל על מתמחים?
      עו"ד אדם אשכנזי | 14/05/2018 23:13

      אכן, זהו נושא קצת "טריקי", כי באמת קיימת לקונה בנושא, בסעיף 41 לחוק לשכת עורכי הדין, התשכ"א - 1961.

      ככלל, הדין המשמעתי חל על מתמחים, לרבות כאלו שטרם עברו את בחינות הלשכה.

      החריג, הוא במקרה שבו מתמחה הודיע במפורש או במשתמע, כי אין בכוונתו להיבחן שוב, זהו הדין גם לפי סעיף 41 המוזכר מעלה. ללמדנו, כי "המשתמע" נלמד מהנסיבות ומהתנהגות המתמחה.

      לדוגמא, מתמחה שלא עבר בחינה, והמשיך את חייו במישור שונה לגמרי מתחום המשפט, ההנחה תהיה כי הדין המשמעתי לא חל עליו, כי הוא בעצם "ניתק את עצמו מן המקצוע". מצד שני, מתמחה שממשיך וחותר לעבור את בחינות הלשכה, ולא הודיע במפורש או במשתמע אחרת, אכן הדין המשמעתי ממשיך לחול בעניינו ועליו.

      אפנה אותך בעניין זה, לעמלע (י-ם) 30410-11-12‏ ‏ועדת האתיקה הארצית של לשכת עורכי הדין בישראל נ' אטראד חסן, (פורסם בנבו).

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011 ; מייל: Adam@an-law.co.il