התיישנות תביעת קטין

  • התישנות תביעת קטין
    עודד | 06/05/2018 14:39

    שלום רב, אני מבוטח בפוליסת בריאות במסגרת קבוצתית, ובמסגרת זו רכשתי כיסוי גם לבני הצעיר. הגשתי תביעה בגין מקרה ביטוח של בני שהתרחש בשנת 2013 וחברת הביטוח השיבה כי התביעה נדחתה עקב התיישנות. להבנתי תביעת קטין אינה מתיישנת אלא בהגיע הקטין לגיל 18. אציין כי התביעה הוגשה תחת תעודת הזהות של הבן שלי, בהיותו המבוטח אשר בגינו התרחש מקרה הביטוח. האם יש מקום לערער בטענה של דחיית התביעה שלא כדין ?

    תודה רבה !

    • התיישנות תביעת קטין
      עו"ד גיל קראוס | 07/05/2018 15:49

      צהריים טובים,

      אכן הספירה בנוגע לתביעת קטין מתחילה רק מהגיעו לגיל 18.

      יחד עם זאת צריך להבין מהפוליסה האם אתה המבוטח ותובע החזר עבור בדיקה / טיפול שבנך ביצע ואז יש התיישנות או שבנך הוא המבוטח והוא התובע ואז ההתיישנות היא מגיל 18 כאמור.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il