הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

דרישת זיהוי

  • מאבטח רכבת
    י.ב | 21/03/2018 10:01

    שלום!
    לאחרונה קרה לי מיקרה קצת מטריד.
    המתנתי בתחנת רכבת בירושליים.
    לפתע פנה אליי מאבטח שביקש ממני להזדהות בת.ז בנימוק שלא בדק אותי בכניסה בגלל שעשה סיור.
    אני חושב שאולי זה סתם היטפלות מכוון שלא הפרעתי לסדר הציבורי. (ישבתי בשקט בתחנה)
    1.האם למאבטח יש זכות לבקרש ת.ז מאזרח?
    2.האם יש צורך בחשד סביר או בהפרעה לסדר ציבורי?
    3.האם יש לי זכות לסרב להצגת ת.ז ולהיבדק עי שוטר בתפקיד?
    תודה

    • דרישת זיהוי
      עו"ד ירון שבס | 24/03/2018 11:58

      שלום רב,

      אכן במידה והמאבטח חושד או מתעורר בו חשד לגביך, הוא רשאי לבקש ממך לראות תעודת זהות. אתה אומנם רשאי לסרב, ובמידה ותעשה כן הרי כי המאבטח יזעיק משטרה ובפניה תהיה חייב להציג את תעודת הזיהוי שלך.
      במידה ואתה סבור כי הדרישה עי המאבטח היתה היטפלות, אתה יכול לגשת ולהתלונן בפני הנהלת התחנה או הרכבת.

      מקוה שסיעתי לך,

      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

    • סמכויות מאבטח בתחנת רכבת
      עופר בן אברהם | 24/03/2018 16:21

      1. חברת רכבת ישראל מנויה בתוספת השנייה ובתוספת החמישית לחוק להסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, ומכאן שהיא גוף ציבורי כהגדרתו בסעיף 1 לחוק.
      2. ממונה ביטחון ומאבטח בגוף ציבורי מוסמך, בין היתר, לערוך חיפוש ולתפוס חפץ... וכן לדרוש מאדם הנכנס למקום שבו פועל הגוף הציבורי, או מאדם הנמצא בו או בסביבתו הקרובה, למסור לו את שמו ומענו ולהציג לפניו תעודת זהות או תעודה רשמית אחרת המעידה על זהותו (סעיף 3(א)(1) ו-(2) ו- 13א לחוק).
      3. סירב אדם לדרישת הזדהות, לחיפוש או לתפיסה, מוסמך ממונה הביטחון או המאבטח, בין היתר, למנוע מאותו אדם כניסה למקום או לרכב הציבורי, למנוע הכנסה של מטען או של טובין אחרים למקום או לרכב הציבורי, או להוציא מהמקום את האדם, את המטען או את הטובין האחרים, או להוציא את כלי התחבורה מהמקום (סעיף 3(א)(3) ו- 13א לחוק הנ"ל וסעיף 3(א), 4 ו- 5(א)(1) ו-(2) לחוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור).
      4. הפעולות המצוינות לעיל אינן מותנות בחשד סביר או בליווי שוטר.