פקודת הנזיקין ובתים משותפים

  • פקודת הנזיקין והתקנון לבתים משותפים
    מיכל | 19/03/2018 12:34

    1. האם בכתב תביעה נזיקית+צו עשה ,כנגד בעל הדירה שמעליי שביצע שיפוץ לקוי המזיק לדירתי, ניתן לטעון שהתביעה נעשת הן על יסוד פקודת הנזיקין והן על יסוד תקנון לבתים משותפים (שבתוספת לחוק המקרקעין) ביחד?

    2. ככל שבכתב התביעה נטען רק לפקודת הנזיקין ולא נטען לתקנון בתים משותפים, האם ניתן בכתב תשובה לטענת כתב ההגנה (לפיה השכן טוען שהאחראי זה הקבלן ולא הוא) לטעון שהשכן אחראי לא רק מכוח פקודת הנזיקין אלא גם מכוח תקנון בתים משותפים?

    תודה רבה

    • פקודת הנזיקין ובתים משותפים
      עו"ד גיל קראוס | 20/03/2018 15:31

      צהריים טובים,

      השאלה היא איפה הוגשה התביעה, שכן בהליכים מול המפקחת על המקרקעין תהיה יותר בעיה להסתמך על פקודת הנזיקין.

      בבית משפט רגיל אפשר להסתמך על החוקים השונים. אם זה לא נטען במפורש או במרומז בכתב התביעה, יהיה קשה "להכניס" את זה דרך כתב תשובה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il