נושא פסילת שופט הוא לא פשוט

  • פסילת שופט?
    צבי | 18/01/2018 18:05

    שלום
    אם שופט בערעור במחוזי אומר לעורך דין של המערער שכדאי לו למשוך את הערעור
    והעורך דין רוצה לטעון ואז השופט אומר לו לא כדאי לך הלקוח ישלם הוצאות. האם מותר לשופט?.בכל 8 דיונים שהייתי באולם אותה מנגינה. עכשיו במקרה בתיק הזה שנכחתי בו העורך דין התעקש לנהל דיון. היה מחדל של הצבא בתיק של קצין תגמולים והעורך דין מנסה להצביע על עדויות שלא נחקרו ושבית משפט שלום לא התייחס אליהם ואז השופט במחוזי אומר שגם אם יש ראיות כאלה זה לא מעניין כאן.
    מה קורה במצב כזה?
    נראה שהשופט נעול מראש. הוא גם לא קרא את עיקרי הטיעון כי קבע שמשהו מסויים לא הופיע בהם והוא כן הופיע בהם. הייתה תחושה של זלזול ורצון לסתימת פיות ולעבור לדיון הבא.

    • נושא פסילת שופט הוא לא פשוט
      א-ה | 18/01/2018 19:30

      וכמובן שצריך לבחון אותו בזהירות.

      מצד שני, יש פסיקה נרחבת של בית המשפט העליון, הקובעת שלשופט מותר להתייחס לסיכויי צד כלשהו בהליך המשפטי, מבלי שזה יחשב לנעילת דעתו של השופט לכיוון כלשהו.

      העניינים שהעלת בשאלה, מתאימים יותר לערעור על פסק הדין מאשר לפסילת השופט.
      אבל קשה באינטרנט לקבוע חד משמעית לכאן או לכאן.