סמכות שוטר לתפוס חפצים

  • האם המשטרה יכולה להחרים מכשיר סלולר לאחר חקירה בלי
    יאיר | 19/11/2017 00:26

    צו של שופט?

    • סמכות שוטר לתפוס חפצים
      עופר בן אברהם | 19/11/2017 21:34

      1. “רשאי שוטר לתפוס חפץ, אם יש לו יסוד סביר להניח כי באותו חפץ נעברה, או עומדים לעבור, עבירה, או שהוא עשוי לשמש ראיה בהליך משפטי בשל עבירה, או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לביצועה" (סעיף 32(א) לפקודת סדר הדין הפלילי [מעצר וחיפוש]). אבל:
      2. "... לא ייתפס מחשב [לרבות טלפון חכם לפי הפסיקה, עב"א] או דבר המגלם חומר מחשב, אם הוא נמצא בשימושו של מוסד... אלא על-פי צו של בית משפט...” (מתוך סעיף 32(ב) לפקודה).
      3. למידע מפורט, קרא את סעיפים 32 - 42 לפקודה במלואם.