קבלת כספי נכות כשאני בחובות

  • תשלום מביטוח לאומי בסמוך לפתיחת תיקי הוצל"פ
    אבי | 25/10/2017 05:52

    שלום,

    יש לי חוב של למעלה ממאה אלף ש"ח לבנק, ובקרוב ייפתח תיק הוצאה לפועל. אני סובל מבעיות רפואיות שונות וההכנסות נמוכות מאוד. עד עתה התלבטתי האם לפנות לפשיטת רגל או לבקש הכרזה על חייב מוגבל באמצעים, אבל עכשיו יש משתנה חדש במשוואה:

    לאחר ניהול ממושך של תביעת נכות מול ביטוח לאומי שהסתיימה באישור קצבה, צפוי להיכנס בימים הקרובים תשלום ראשון - רטרואקטיבי, עבור תקופה ארוכה. מדובר ככל הנראה בעשרות אלפי שקלים.

    שאלותיי:

    1. האם אדרש להעביר את הכסף לנושים - או שיש עליו הגנה כלשהי? אני מדגיש שלא מדובר בקצבה חודשית רגילה, אלא בתשלום רטרואקטיבי על תקופה ארוכה.

    2. בהנחה שאין לנושים זכות בכסף הזה, ואם נניח ואני מוכן מיוזמתי לוותר על חלקו הארי כדי לסיים את עניין החוב - האם יש לזה סיכוי? האם לפנות לבנק ולהציע הסדר כלשהו? או שעדיף לפנות לפשיטת רגל, או לבקש הכרזה כחייב מוגבל באמצעים?

    אודה מאוד להכוונה.

    תודה רבה מראש,

    אבי

    • קבלת כספי נכות כשאני בחובות
      עו"ד עומר נירהוד | 31/10/2017 07:40

      בוקר טוב
      במצבך אני חושש שאין הגנה לכספים אבל יכול להיות שאפשר להגיע לפתרון עם הנושים.
      זה לא לתשובה כללית בפורום אלא ביעוץ עוד מומחה בתחום עם כל המסמכים שלך.

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il