שתי דרכים לתבוע

  • תביעה נגד משרד החינוך
    ע | 27/07/2017 14:18

    שלום, סיימתי בית התיכון לפני כ4 שנים עם בגרות מלאה. לאחר כשנה התברר שאחת הבוחנות פסלה לי בחינה אחת בטענה להעתקה למרות שסיימתי כבר המבחן. כשנתיים לאחר סיום התיכון הגעתי לעשות בחינה חוזרת ועברתי אותה. כיום אני גר כבר שנה וחצי בארה״ב והיום גיליתי שמשרד החינוך פסל לי את הבחינה השניה בטענה שהם נתנו לי מבחן אחר מההוא שהייתי צריך לעשות. אני מבחינתי לא מעניים אותי שמשרד החינוך עושה טעויות ואין בכוונתי לטוס כל הדרך מקליפורניה לישראל בשביל לעשות מבחן. הייתי רוצה לדעת אם אני יכול לתבוע את משרד החינוך על כל הסיפור הזה. תודה.

    • שתי דרכים לתבוע
      א-ה | 28/07/2017 01:39

      אם אתה רוצה שלא יבטלו לך את הבחינה שעשית, תצטרך להגיש עתירה מינהלית או עתירה לבג"ץ
      אם אתה רוצה פיצוי כספי על הנזק, תצטרך להגיש תביעת נזיקין. מומלץ להתייעץ בפורום דיני נזיקין.
      אבל ככל הנראה לשם הגשת תביעה תצטרך לבוא מקליפוניה לישראל.

      הערת מערכת: ראה פורום משפטי