החזקת כלי להגנה עצמית

  • שאלה חשובה לגבי חוקים והגנה עצמית
    ליאור | 24/07/2017 04:49

    שלום רציתי להתייעץ לגבי הגנה עצמית
    קוראים לי ליאור אני עוד 4 חוגשים בן 18 אני כבר ארבע שנים בבצפר צבאי זאת אומרת כל יום כל היום על מדים אני גר בצפון ליד כפרים ערביים גם האוטובוס שלי אחרי העיר שלי מגיע לכפר ערבי זאת אומרת שיש איתי ערבים באוטובוס אני לא גזען או משהו פשוט במצב של היום עם כל הבטיחות אי אפשר להיות בטוח עברתי כבר ניסיון חטיפה וניסיון דריסה שכשלו אז הייתי חייב משהו להגנה עצמית יצרתי קשר עם מישהו מיד שניה שיש לו חנות לאקדחי אוויר שיורה כדורי פלסטיק וכדורי קרמיקה עכשיו השאלה אם אקדח אוויר שיורה כדורי קרמיקה  חוקי או לא ? אם אני יוכל לקנות ולהסתובב איתו שאני על מדים ? אם שוטר יעצור וישאל מזה , אם הצגת חוגר תספיק ? (לטענת המוכר שהאקדח אוויר שהוא מוכר חוקי )

    • החזקת כלי להגנה עצמית
      עו"ד ירון שבס | 28/07/2017 17:14

      שלום רב,
      ככלל החוק אינו מגדיר באופן מלא כל מה שניתן להחזקה ככלי להגנה עצמית. גם אקדח אויר אינו מוגדר ככלי להגנה עצמית אך גם לא מוגדר כי מותר להחזיקו.
      במידה ושוטר יתפוס אותך בצורה כזו או אחרת ככל וישוכנע כי אתה מחזיק בנשק זה אך ורק למטרה של הגנה עצמית ולא נועד לתקיפה אז קרוב לוודאי שלא תעבור עבירה פלילית.
      קח לדוגמא אבן, רודטקה, גז מדמיע אקדח חשמלי- כל אלו לא מוגדרים כאסורים עפ״י החוק אולם אם ישמשו אותך לתקיפה וטענת ההגנה העצמית לא תעמוד לך, יוכלו להאשימך בעבירה פלילית.
      כפי שאתה מבין עניין זה הוא אפור וכל דבר עפ״י נסיבותיו.

      בהצלחה,

      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il