הסר נושים במסגרת הליך פשיטת רגל

  • הסדר נושים אחרי צוי כינוס ולפני הכרזה
    אסי | 04/07/2017 08:43

    אם אני בצו כינוס, הגשתי הסדר נושים אני שלחתי למנהל המיוחד את ההצעה, והוא שולח לשאר הנושים.
    תוך כמה זמן על פי החוק צריכים לענות, ובמידה ויש נושם שלא ענה מה נחשב כאילו מסכים או לא.
    אני מבין צריך להסכים לבקשה של מעל 50 אחוז המהווים 75 מהחוב נכון?
    במידה והתקבלה ההצעה אני צריך ללכת לבית המשפט לאישור או לא, במידה וכן אני מגיע למשפט רק לאישור ההסדר לא יהיה הכרזה או שיהיה גם?
    הסדר נושים אחרי צו כינוס ולפני הכרזה עם מנהל מיוחד אני יכול להציע בתשלומים או רק במזומן.
    עוד שאלה בבקשה. במידה ולא התקבלה ההצעה אני יכול לשפר את ההצעה כמה פעמים?
    תודה אסי

    • הסר נושים במסגרת הליך פשיטת רגל
      עו"ד עומר נירהוד | 04/07/2017 14:13

      המנהל המיוחד יכנס אסיפת נושים.
      נושים שלא יגיעו ולא יענו לא יספרו לא לכאן ולא לכאן.
      אם התקבלה ההצעה הוא יעלה אותה לבית המשפט
      הצעה יכולה להיות גם בתשלומים. כל מה שהנושים יאשרו זה בסדר.
      אם נמחקים כספים, מדובר בהסדר שמבחינת החייב הוא כמו הכרזה.

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il