שאלה מצויינת

  • ערעור ב.ל. בביד - משיכת הערעור תמחק ערעור שכנגד?
    אורי | 01/12/2016 17:42

    הי,

    לקוח שלנו, ערעור על ועדה רפואית הליך ב.ל. בבית הדין לעבודה, המל"ל הגיש ערעור שכנגד בעקבות הגשת הערעור.

    לאחר קבלת תשובת המוסד הלקוח מעדיף להסתפק בשזכה ולא להסתכן בבית הדין,

    האם משיכת הערעור תביא למחיקת הערעור שכנגד?
    אשמח לעזרה
    מחפש פסיקה בנושא אך פחות מוצא...

    • שאלה מצויינת
      עו"ד אלי לוטן | 04/12/2016 22:02

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com

      • תשובה לשאלה מצויינת
        שרה | 18/12/2016 12:19

        ככלל, ביטול הערעור העיקרי אינו נוטל מן המשיב את הזכות להמשיך בערעור שכנגד. כך נפסק עוד בעניין המ' 734/75 אריאל נ' קירשנבאום, פ"ד ל(1) 405, 410 (1975), על ידי הנשיא אגרנט. וכן ראה אצל יואל זוסמן סדרי הדין האזרחי 847 (ש' לוין - עורך. מהדו' שביעית, 1995).

        שונים פני הדברים, כאשר נמחק הערעור העיקרי מחמת איחור בהגשתו, שאז אין להותיר על כנו את הערעור שכנגד, שהוגש בפרק הזמן שבין הגשת הערעור העיקרי (בניגוד לדין) לבין מחיקתו ( ע"א 2400/11 מויאל נ' חברת החשמל לישראל בע"מ, פס' 10 (30.8.11) (הרשם שני)).