איזה מסמכים צריך בשביל להגיש תביעה בגין תאונה?

  • התיעצות להגשת תביעת גוף לאחר תאונת דרכים
    ת | 26/10/2016 13:14

    שלום רב ,

    פגעו ברכב שבו נסעתי מאחור , ומעוניינת לתבוע פגיעות גוף.

    ברשותי מסמכים על פנייה למשטרה וביה"ח . אישורי מחלה , מרשמי כדורים , הפנייה לפיזיותרפיה.

    מבקשת לדעת את הפרוצדורה להגשת התביעה. איזו ניירת עוד דרושה ? למי למען את התביעה ? האם ניתן להגיש עצמאית לביהמ"ש לתביעות קטנות ? אם יהיה דרך עו"ד - מה ה % שגובים בממוצע עבור שכר טרחה ?

    תודה מראש !!!

    • איזה מסמכים צריך בשביל להגיש תביעה בגין תאונה?
      עו"ד ליטל שוורץ | 26/10/2016 14:14

      שלום,

      ראשית- אאחל לך החלמה מהירה.

      לשאלתך, אני ממליצה לך לפנות לעו"ד אשר מתעסק בנזקי גוף בהקדם על מנת שיוכל להנחות וללוות אותך בכל הליך איסוף המסמכים, פניות לרופאים ובהמשך ניהול משא ומתן/ הגשת תביעה עם חברת הביטוח.

      המסמכים שאת צריכה לדאוג שיהיו ברשותך הם:

      פוליסת ביטוח של הרכב שלך, רישיון רכב, רישיון נהיגה בתוקף, אישור משטרה, מסמכים רפואיים ואישורי מחלה, קבלות על טיפולים ורכישת תרופות וכן אסמכתאות על קרות התאונה ככל שיש בידך (דו"ח שמאי, תמונות, הקלטה/ התכתבות עם הנהג השני וכו').

      שכר הטרחה של עורכי דין בתיקי תאונות דרכים קבוע בחוק והינו, כדלקמן:

      8% + מע"מ- ככל שהתיק יסתיים בפשרה טרם הגשת כתב תביעה.

      11% + מע"מ- ככל שהתיק יסתיים בפשרה לאחר הגשת כתב תביעה.

      13% + מע"מ- ככל שהתיק יסתיים בפסק דין.

      אני עומדת לרשותך בכל שאלה.

      בהצלחה והרבה בריאות.

      בברכה,

      ליטל שוורץ, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      הברזל 34, ת"א
      טל': 052-3772232; מייל: lital@smb-law.co.il

      • תודה על ההתייחסות !! שאלה קטנה:
        ת | 26/10/2016 17:12

        האם מספיק לשלוח צילומים של כל המסמכים הדרושים או שחייב מקור? תודה על העזרה !!

        • שליחת מסמכים לחברת הביטוח
          עו"ד ליטל שוורץ | 26/10/2016 17:26

          בדרך כלל מספיק לשלוח העתק.

          בברכה,

          ליטל שוורץ, עו"ד
          מנהלת פורום תאונות דרכים

          הברזל 34, ת"א
          טל': 052-3772232; מייל: lital@smb-law.co.il