זה תלוי

  • עבודת המתמחה
    יריב | 15/10/2016 11:20

    שלום רב.
    אני יודע כי עבודתו של המתמחה אמורה להיות עבודה משפטית, אך האם יש איזשהו גבול?
    המאמן שלי לקח על עצמו כתיבת מאמר בנושא שהמשרד עוסק בו אולם זוהי אינה חלק מן העבודה השוטפת והוא ביקש ממני לאסוף חומרים ולהתחיל לסכם ולרשום את המאמר בנוסף לעבודה השוטפת במשרד.
    האם עלי להסכים לכך?

    תודה רבה על המענה.

    • זה תלוי
      חיפאי | 20/10/2016 15:49

      זה תלוי, אם למדת במכללה אז כן, אתה חייב לסכם ולעשות מה שהמאמן שלך אומר גם אם מדובר בכתיבת מאמר וגם אם הוא יגיד לך לגרוס קלסרים 8 שעות

      • מה הקשר בין לימודים במכללה לבין התשובה שלך?
        שאול | 20/10/2016 17:21

        אני מכיר בוגרי אוניברסיטאות שמוציאים שם רע אפילו על אותם " 99% שמוציאים שם רע על כל היתר", כפי שאמר אהוד אולמרט.

        בסופו של יום כולם עוברים את אותה בחינה של הלשכה.
        אם אין לך תשובה עניינית, מוטב היה לך לשתוק, בעיקר כאשר הוא לא שאל את דעתך "המלומדת".

        לגופה של תשובה: בין אם אתה בוגר מכללה ובין אם בוגר אוניברסיטה, עליך למלא אחר הוראות הממונה עליך. שכן, בקלות הוא יוותר עליך אם תסרב, ונדמה לי שאתה זקוק לו יותר משהוא זקוק לך. שהרי מספר מקומות ההתמחות קטן משמעותית ממספר המבקשים להתמחות, ובנקל יהיו 100 קופצים על משרת ההתמחות.

        אך התשובה אינה נעוצה רק בכך. אף אחד אינו יודע באיזה אופן תועיל לו ההתמחות, שכן מן הסתם המשרד בו אתה מתמחה עוסק בתחומי משפט מסוימים, ואולי כעו"ד תבחר לעסוק בתחום אחר לחלוטין. כך, שחיפוש חומר משפטי וצבירת ניסיון בו, יכול להועיל לך בהמשך, בלי קשר לתחום בו תעסוק.

        דבר אחד בטוח. ההתמחות אינה עוזרת לעבור את בחינות הלשכה. לעיתים דווקא ההיפך. משום שההתמחות היא הפרקטיקה בעוד הבחינה עוסקת באופן דווקני בלשון החוק. כך שיתכן והיא דווקא עלולה להזיק, א"כ לא בטוח.

        ועוד, אם המשרד עוסק בנזיקין, בפירוק חברות, בדיני עבודה, משפחה וכו'. הסיכוי שתתקל בשאלה במבחן בתחומים אלה הוא קטן אם בכלל. ודווקא המישור האקדמי של חשיפה לפסקי דין, הלכות משפטיות וכיו"ב, יכול לעזור לך מעוד כתב תביעה או הגנה או בקשה.

        עשה את הנדרש ממך על הצד הטוב ביותר. אני מבטיח לך שלא תצטער. א. כי אתה שומר על מקום ההתמחות שלך. ב. כי אתה לומד דברים חשובים תוך כדי עשייה.

        בהצלחה, ומועדים לשמחה.

    • האם עזרה בכתיבת מאמר משפטי חלק מעבודתו של מתמחה

      יריב שלום ,
      בהתמחות אתה מתאמן באמצעות המאמן להיות עורך דין לעתיד.כאמורבתקופת ההתמחות יעסוק המתמחה בעיקר בעבודות משפטיות בלבד-התלוות למאמן לדיונים, הכנת כתבי טענות, חיפוש פסיקה וכו'.
      משרדים רבים נעזרים במתמחים בכתיבת כתבי טענות, בקשות חוו"ד .המאמן מבקש ממך לאסוף חומרים לצורך כתיבת המאמר למעשה בדרך זו תוכל להיחשף ולהתעמק בחיפוש משפטי בנושא בו עוסק המשרד.
      אני לא רואה כל פסול בכך מאחר שכך תוכל ללמוד ולהעשיר את הידע המשפטי בתחום.
      לא ברור משאלתך באיזו מידה אם בכלל התחייב המאמן כלפייך בפרסום המאמר .

      בברכה ומועדים לשמחה,

      רינת אראל גילעד, עו"ד
      מנהלת פורום בחינות לשכה

      השקדים 9, קרית ביאליק
      טל':077-7002144; מייל: rinat.e.gilad@gmail.com

      • עבודת מתמחה
        דיאנה | 25/10/2016 09:54

        שלום ! ראיתי את השאלה והתשובה עניין של הגדת עבודת מתמחה. יש לי שאלה לכיוון ההפוך, עד כמה המאמן יכול לצוות לבצע עבודה מזכירותית. המזכירה במשרד עובדת עד 13:00 ואני נשארת יותר זמן במשרד, לכן כשמצלצל טלפון למשל אף אחד לא עונה מצפים ממני שאני יענה, למזכירה יש בעיה בריאותית והיא לא יוצאת לסידורים ובמקומה מצפים ממני שילך להפקיד צ'קים או לבצע גם עבודה של שליחות למסור דברים למשרדי עורכי דין אחרים, להפקיד תיקים בטאבו וכו'
        אני כבר חצי שנה בהתמחות במקום זה, וכל הזמן שתקתי כי היום גם לא קל למצוא מקום התמחות...ובטח במתייחסים בצורה מכובדת למתמחה, כי במקרה שלי המאמן הרבה פעמים צורח כי ככה הוא...
        ברצוני לברר איך ניתן להפסיק את הניצול הזה והאם יש לכך אסמכתא בחוק ? אודה מאוד על התשובה