מי אשם בתאונה?

  • תאונה בין כלי רכב
    עזרא | 13/10/2016 09:08

    בוקר טוב.
    ביום שני נסעתי ברחוב בעל שתי נתיבים על כשני שליש מהנתיב הימני חנה רכב בצמוד לרכבים החונים כחוק בצורה מאונכת למדרכה, משכך נאלצתי לבצע עקיפה, לאחר שעברתי את הרכב סטיתי לחזור לנתיב עמ לפנת ימינה לחניה של בניין מעט אחרי, לאחר שחזרתי חלקית לנתיב הרכב שחנה החל בנסיעה ופגע בצד הימני של המכונית שלי מסביבות חלקה האחורי של הדלת הקדמית ולבדלת האחורית.
    רציתי לשאול האם נקרא שאני אשם בתאונה או הנהג שהחל בנסיעה ללא מבט במראה ובנוסף חנה בצורה לא חוקית ואילץ אותי לבצע עקיפה?

    • מי אשם בתאונה?
      עו"ד ליטל שוורץ | 13/10/2016 13:02

      עזרא שלום,

      על מנת לענות על שאלתך יש לבחון את נסיבות האירוע לרבות תוואי השטח.

      ככל שרכב צד ג' לא חנה כדין והפריע לתאונה, ואתה ביצעת עקיפה כדין, ורכב צד ג' לא הסתכל על דרכו- נראה שהוא האשם.

      אני ממליצה לך להתייעץ ען עו"ד ולהציג בפניו את מלוא הנתונים לרבות דו"ח משטרה, ככל שקיים.

      ככל שנפגעת בגופך- אין רלוונטיות מי אשם בתאונה.

      בברכה,

      ליטל שוורץ, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      הברזל 34, ת"א
      טל': 052-3772232; מייל: lital@smb-law.co.il

      • ראשית תודה על התשובה
        עזרא | 13/10/2016 13:12

        לא נגרמה פגיעה בגוף
        אין דוח משטרה.
        הנהג הפוגע מודה לפרטים.
        האם אמורה להיות בעיה מול חברת הביטוח?

        • קבלת פיצוי בגין נזק לרכב בתאונה
          עו"ד ליטל שוורץ | 13/10/2016 14:04

          עזרה שלום,

          משאלתך לא ברור האם אתה מתכוון לפניה לחברת הביטוח שלך או של רכב צד ג'.

          אם תפנה לחברת הביטוח שלך- היא תשלם את תיקון הנזק ויהיה עלייך לשלם השתתפות עצמית. ככל שנהג רכב צד ג' אשם בתאונה- תוכל לפנות אליו בדרישה לפיצוי הסכום ששילמת כסכום השתתפות עצמית.

          אופציה נוספת- הינך יכול לפנות לחברת הביטוח של רכב צד ג' ו/או לנהג רכב צד ג'. פניה זו מותנת בכך שנהג רכב צד ג' אשם בתאונה. אני ממליצה לך לדאוג לאסמכתא בכתב ו/או הקלטה שבה נהג רכב צד ג' מודה שהוא אשם בתאונה.

          בהצלחה.

          בברכה,

          ליטל שוורץ, עו"ד
          מנהלת פורום תאונות דרכים

          הברזל 34, ת"א
          טל': 052-3772232; מייל: lital@smb-law.co.il