הפטר מותנה בפשיטת רגל

  • תשלום גבוה מידי בפשיטת רגל
    אדי | 06/10/2016 19:55

    שלום אני בן 41 רווק ללא ילדים גר בביתה של אימי בת 77 ועובד כשומר מזה 15 שנים בשכר מינימום לשעה ובחודש אני מרוויח נטו בין 5000-5500 שקל , יש לי רכב סובארו שנת 95 שאני צריך לנסוע איתו לעבודה ,אמי מקבלת קצבת זקנה שאירים והשלמת הכנסה בסך כולל של 2900 שקל , יש לה משכנתא בסך 2350 שקל מידי חודש אני משלם לה כ 1160 שקל בחודש דמי שכירות  ובנוסף משלמת חשבון מים גז וחשמל , אני שילמתי באיחוד תיקים 500 שקל שנתיים ואני שילמתי 700 שקל שנתיים בפשיטת רגל , סך החובות שנבדקו ואושרו על ידי המנהל המיוחד הם בסך 290,000 שקל ולפני זה היה חוב מוצהר 403,000 שקל , המנהל המיוחד הגיש חוות דעת ותוכנית פרעון ולפיה עלי לשלם סך של 3500 שקל לחודש ב36 תשלומים כלומר להוסיף 128000 שקל לקופה , אני יוצגתי על ידי הסיוע המשפטי שלצערי אותו עורך דין לא ממש ניסה לבוא לקראתי ולהקטין את התשלומים ואפילו לא חשב להגיש התנגדות לתוכנית אלא אני עשיתי זאת על דעת עצמי והגשתי מסמכים כולל מסמכים המעידים על בעיות בכבד בלב ופריצת דיסק ועוד , היה דיון והוכרזתי פושט רגל השופטת הציעה שאשלם סך של 2000 שקל מידי חודש למשך 54 תשלומים ובסוף הורידה את זה ל 1750 שקל ל 54 תשלומים כלומר אוסיף עוד 93000 שקל לקופה וזאת בנוסך ל 14000 שקל אשר מצויים כבר בקופה , כלומר אשלם פרעון חוב סך 38% מסך החוב שהמנהל אישר , לא היתה לי ברירה והסכמתי כי העורך דין שלי לצערי לא ניסה אפילו לדבר עם המנהל המיוחד והכונס אלא רק ניסה להסביר לי עד כמה כדאי שאסכים להצעה , נראה לי כי התשלום שהושת עלי גבוה מידי , האם גם את חושבת כך ? יש לי בעיה לעמוד בתשלומים כאלו מידי חודש מה אפשר לעשות ?
    תודה לך מראש .

    • הפטר מותנה בפשיטת רגל
      עו"ד טל פינק שליש | 10/10/2016 14:06

      שלום אדי,

      אכן, על פניו, הסכומים בהם חוייבת הינם גבוהים מאוד יחסית להליכי פשיטות רגל וקצת תמוהים.

      הייתי מציעה לך להתייעץ עם עו"ד אשר יראה את כל מסמכי התיק, הדו"חות שהגשת וחוות הדעת ויבדוק האם יש מקום להגיש בקשה נוספת לבית המשפט על מנת לנסות  ולשנות את תוכנו של צו ההפטר המותנה.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com

      • המשך תשלום גבוה מידי בפשיטת רגל
        אדי | 10/10/2016 18:19

        שלום תודה על תשובתך המהירה , הסתכלתי שוב והמשכורות שלי נעות בין 5100 שקל שזה היה פעם אחת  כולל נסיעות בסך 430 שקל  וכולל דמי הבראה חודשיים בסך כ 200 שקל עד ל 7000 שקל שקיבלתי פעם שכר כזה , הממוצע הוא בערך כ 5900 שקל נטו כולל נסיעות והבראה יחסי עבור שעות עבודה של כ 220 שעות עד 230 שעות בשכר שעתי של 25.94 שקל, האם עדיין זה גבוה מידי 1735 שקל לחודש ? האם כדאי לפנות לסיוע המשפטי ולספר כי העורך דין לא ביצע עבודה טובה ולבקש שיתנו לי ייצוג על ידי עורך דין אחר בתקווה שיעשה עבודה טובה יותר ?