מתן הלוואות ללא תמורה מהחשבון וקבלתם חזרה לחשבון

  • מתן הלוואות ללא תמורה מהחשבון וקבלתם חזרה לחשבון
    אריק | 29/09/2016 17:14

    שלום וברכה.

    יש לי כסף ממכירת דירה, ואני עדיין לא צריך אותו כדי לשלם לדירה החדשה, ובינתיים הכסף עומד, אז הלוותי לחברים ולקרובים ללא תמורה, והם החזירו לי. וזה היה הרבה פעמים, יצא כסף וחזר יצא וחזר.
    לא ראיתי בזה איזה שהוא בעיה.
    יום אחד אני מקבל מכתב מהבנק שהח-ן עונה לכאו' על ההגדרה של נותני שירות מטבע, ועד כה לא הצגתי רישיון מתאים. עלי להציג רישיון תוך 30 יום או לחילופין להביא אישור מרו"ח הבקיא בעיסוקי המאשר כי בחשבון לא מתבצעות פעולות שירותי מטבע ועד להצגת אחד המסמכים עלי להפסיק לאלתר כל פעילות, ותוך 30 יום אם לא אציג אישור חשבוני ייסגר.
    העתק שלחו להמחלקה לאיסור הלבנת הון.

    אני ממש לחוץ מהענין, ורציתי לשאול איך עלי לנהוג.
    אני אדם שכיר בכלל ואין לי רו"ח שמכיר אותי שאוכל לפנות אליו לבקש את אישורו.

    תודה רבה.

    • מתן הלוואות ללא תמורה מהחשבון וקבלתם חזרה לחשבון
      עו"ד אבי זילברפלד | 29/09/2016 22:03

      שלום רב,

      הבנק פועל כי הוראות חוק איסור הלבנת הון, ועליך להמציא לו מסמכים כדרישתו.

      בנוסף, ככל שחתמת על הסכמי הלוואה - הצג אותם לבנק.

      בהצלחה !

      בברכת שנה טובה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il