המשך תגובה לתשובה

  • עיכוב הליכים בהסדר לפני צו כינוס לפי סע' 19א
    עו"ד א.ב. | 21/09/2016 12:17

    שלום לכולם, אני עו"ד צעיר ואשמח לתשובתכם המלומדת.. במסגרת תיק שמתנהל במשרדנו הודיע אחד הנתבעים לבית משפט כי הוא פתח בהליך לפי סע' 19א' ואף ניתן לו צו לעיכוב הליכים למשך 45 ימים עד לקבלת עמדת הכנ"ר. שאלתי היא, מהו המקור החוקי ממנו שאב בית המשפט את סמכותו להעניק צו מעין זה. שהרי משילובם של סעיפים 22 ו22א לפקודה עולה כי בשלב שלפני מתן צו כינוס, בית המשפט רשאי ליתן צו לעיכוב הליכים אך ורק "לחייב אשר הגיש בקשה לפשיטת רגל", ואילו במקרה דנן לא הוגשה בקשה לפשיטת רגל אלא לאישור הסדר.. האם גם בקשה לפי סע' 19א' עולה לכדי בקשה לפשיטת רגל לעניין זה? והאם יש מקור אחר עליו הסתמך ביהמ"ש כשהוציא את הצו? בנוסף, החייב ביקש להחריג הליך משפטי מסויים מצו עיכוב ההליכים בכדי שיוכל להגיש ערעור על פסק דין שניתן כנגדו, ובית המשפט נענה לבקשה זו. האם לא מדובר במעין "אכיפה סלקטיבית"? תודה מראש,

    • המשך תגובה לתשובה
      מאיר | 21/09/2016 14:07

      אני יכול לתת לך את התשובה שלי לא לפי סעיף בחוק,לפחות השתדלתי   חחח
      אני חושב לפני שבית קיבל את ההחלטה לאשר לנתבע, בית המשפט לקח בחשבון שהנתבע הולך לערר על פסק הדין,ומשם בית המשפט שואב את מקור ההחלטה,זוהי דעתי!
      וחוץ מזה הנתבע ברגע שפתח תיק, להסדר לפי סע' 19 הוא ראשי לפנות להוצאה לפועל ולבקש עיכוב הליכים, יש סמכות לראש ההוצאה לפועל לתת לו עיכוב הליכים שלושה חודשים,בלי שום קשר לבית המשפט
      זה לא יעוץ מקצועי אני בעצמי מסובך בפשיטת רגל, אבל כאני חושב לעומק זוהי דעתי

      • אני מדבר על עיכוב הליכים בבתי משפט
        עו"ד א.ב. | 21/09/2016 14:27

        החלק הראשון של התשובה לא מובן - ברור שבית המשפט יודע שהוא הולך לערער כי זה מה שהוא ביקש..

        ובכל אופן, השאלה שלי התייחסה יותר לעיכוב ההליכים בבית משפט, ואני לא חושב שרשם ההוצל"פ רשאי להורות עליהם ככל שהם לא נוגעים ישירות לתיק ההוצל"פ הספציפי (אם בכלל)

        • המשך תגובה
          מאיר | 21/09/2016 15:43

          לראש ההוצאה לפועל יש סמכות לפי סעיף 77א לחוק ההוצאה לפועל , אבל אתה יודע איך זה לא תמיד בית המשפט ניצמד לחוק לפעמים הוא מזגזג,שיקול דעת של שופט,אין לזה סוף אתה יכול לערער על ההחלטה של בית המשפט אולי תצליח לבטל את ההחלטה,במצב כזה אני ממש לא בטוח שבית המשפט ישנה את ההחלטה,מאחר וזה עיכוב הליכים קצרים לזמן קצוב,