השגה על תוכנית פירעון

  • חוות דעת ותוכנית פרעון
    אלמוני | 20/09/2016 20:24

    שלום אני בן 41 רווק ללא ילדים עובד שומר בשכר מינימום מזה 15 שנים בחברות שמירה שונות וגר עם אימי בת 77 בדירתה ואני משלם חצי משכנתא בסך 1150 שקל , אני מצוי בהליכי פשיטת רגל כבר 2 שנים ובעוד חודש הדיון בעניין ההפטר המיוחל , המנהל המיוחד הגיש לפני כשבועיים חוות דעת חיובית עלי ותוכנית פרעון שאני לא יכול לעמוד בה , אני מרוויח בחודש כ 6000 שקל נטו שכוללים נסיעות בסך 450 שקל , סך החוב לפני כניסה לפשיטת הרגל היתה כ 400,000 שקל ומזה סכום הקרן היה כ 240000 שקל והיתרה ריביות ושכר טרחת עורכי דין ואגרות , לאחר שהמנהל המיוחד ביצע מספר פעולות הוא הוריד את החוב ל 290000 שקל , תוכנית הפרעון שלו הוא שאשלם 3500 שקל מידי חודש למשך 36 חודשים כלומר סך של 126000 שקל , אין לי ספק כי אני לא יכול לעמוד בתשלום החודשי הגבוה וגם ההחזר הכולל הוא גבוה ציפיתי למשהו בסביבות ה 50000 שקל אני משלם בתיק מידי חודש 700 שקל , בהחלטה שניתנה לפני כשנתיים בתיק על ידי השופטת נכתב כי הנושים או החייב יכול להגיש השגה בעניין תוכן הדוח ותוכנית הפרעון , השאלה שלי היא האם כדאי כבר עכשיו לפני הדיון להגיש השגה על התוכנית ולהמציא את תגובתי למנהל המיוחד ולכונס הנכסים או שאפשר וכדאי להעלות את התנגדותי לתוכנית בדיון בהפטר בעוד שבועיים כאשר אני אשתמש במסמכים נוספים הטאבו שלא אמא שלי על הבית הכנסתה מקצבת הזקנה ומצב בריאותי עקב פריצת דיסק ב 2 חוליות בגב ? מה עדיף לדעתך ?תודה לך מראש .

    • השגה על תוכנית פירעון
      עו"ד הילה נדב | 21/09/2016 12:33

      שלום,

      המשכנתא היא בעייתית ולא רק שלא תעזור אלא ויכול להיות מצב שיטענו כי יש לך זכויות בבית.

      ממליצה לך להיוועץ בעו"ד בקיא בתחום ולא לרשום השגה בעצמך.

      בברכה,

      הילה נדב תירם, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל

      זד"ל 5, ראשל"צ
      טל': 03-5095108; מייל: hilatiramadv@gmail.com