המעסיק שלי פשט רגל מה לעשות?

  • זכויות עובדים בפשיטת רגל
    תום | 20/09/2016 01:19

    שלום רב,
    1. עובד שמגיע לו כספים מהמעביד על סך כ 300 אלף ש"ח
    2. המעביד כרגע בעיכוב הלכים
    3. המעביד בכיוון לפשיטת רגל
    4. ידוע לי שיש זכות קדימה לעובדים, אך למעביד יש הרבה חובות לנושים מובטחים ( חשוב לציין שלרוב הנושים המובטחים יש ערבויות אישיות של בעלי המניות ).
    5. ולפי מה שראיתי באינטרנט שהנושים המובטחים קודמים זכות הקדימה של העובד (תתקנו אותי אם אני טועה) .
    6. מעבר לסכום שהביטוח לאומי מציע במקרים כאמור, האם יש מה לעשות כדי שהעובד יקבל את המגיע לו ?
    7. האם זכות הקדימה של הנושה שיש לו ערבות אישית לבעלי מניות עדיין קודמת העובד בנכסי החברה ?
    8. האם יש דרך לתבוע בעלי המניות ו/או הדירקטורים באופן ישיר ?

    • המעסיק שלי פשט רגל מה לעשות?
      עו"ד הילה נדב | 21/09/2016 12:27

      שלום,

       תביעה כנגד בעלי המניות תלויה בנסיבות הפירוק

      החובות לבעלי המניות לא בהכרח מהווים חובות בדין קדימה

      מומלץ להיוועץ בעו"ד בקיא לייעוץ משפטי
      בברכה,

      הילה נדב תירם, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל

      זד"ל 5, ראשל"צ
      טל': 03-5095108; מייל: hilatiramadv@gmail.com