אי תשלום שכר למתמחה

  • תלושי שכר אבל אין תשלום בפועל
    שרון בר | 17/09/2016 08:14

    שלום
    אני מתמחה, והמאמן מפיק לי תלושי שכר. ("כיסוי") אבל בפועל לא משלם לי שקל אחד.
    האם אוכל לדרוש את התשלום לאחר ההתמחות?
    האם כתוצאה מדרישה זו תבוטל ההתמחות?
    מיותר לציין שיש קושי ממשי למצוא התמחות באזור מגוריי.

    שרון

    • אי תשלום שכר למתמחה

      שרון שלום,
      התמחות ללא שכר דינה כהתמחות פסולה. זה שהמאמן מוציא לך תלושי שכר, המשמעות שמדובר בהתמחות בשכר, רק שהשכר טרם שולם.
      מאמן שאינו משלם את שכרו של מתמחה מפר את דיני העבודה ואת כללי הלשכה, הדבר מהווה עבירה אתית ופלילית, כלפי הלשכה, משרד התמ"ת, המל"ל  ורשות המיסים.
      מפנייתך לא ברור כמה זמן את בהתמחות אם מדובר בחודשים ספורים או האם את לקראת סיום תקופת ההתמחות .
      אם מדובר במספר חודשים הייתי מציעה לחפש מקום התמחות חדש ולאחר מכן להגיש תלונה ותביעה .
      אולם אם את כבר לקראת סוף תקופת התמחות אני מציעה לחכות לסיומה תוך תיעוד העבודה המשפטית שעשית במהלך כל התמחות.
      מתמחה הוא עובד לכל דבר ועניין,הלשכה אינה מאשרת התמחות שלא מקבלים עליה שכר,ובסמכותה לשלול מהמאמן שלך את האישור לאמן מתמחים ולפסול את תקופת התמחות כך שלאחר הגשת תלונה ללשכה ,ייערך בירור שבו תצטרכי לפרט בין השאר,שביצעת עבודה המשפטית על מנת שלא תפגע התמחותך.
      כן יש באפשרותך בתום תקופת התמחות לפנות לבית הדין האזורי לעבודה בתביעה נגד המאמן בגין אי תשלום שכר, הלנת שכר ושלילת זכויות סוציאליות.
      חרף הקושי למצוא מקומות התמחות,הדבר אפשרי ,לבל חלילה יווצר שבגין מצב כזה הדבר ינוצל לרעה ולא תקבלי את אשר את זכאית לו.
      בברכה,

      רינת אראל גילעד, עו"ד
      מנהלת פורום בחינות לשכה

      השקדים 9, קרית ביאליק
      טל':077-7002144; מייל: rinat.e.gilad@gmail.com