האם לצרף הערכת שמאי בתביעה לנזק לרכב לאחר תאונה?

  • אמדן הנזק לרכב
    משה | 12/09/2016 13:52

    שלום. בהמשך לשאלה ששאלתי למטה, במידה והנזק שנגרם לרכב בתאונה נמוך מ-2000 ש"ח, האם עליי לקבל חוות דעת של שמאי שעולה בערך חצי מהתיקון או שמספיק להציג בבית משפט הצעת מחיר לתיקון של מוסך מורשה? האם יכול להיות שבמקרה הזה השופט לא יפסוק על החזר שכ"ט שמאי? רק לסבר את האוזן, בכוונתי לתבוע את הנהג הפוגע בבית משפט לתביעות קטנות היות והנהג סירב להשאיר פרטים ולי אין ביטוח מקיף לרכב. תודה רבה על עזרתכם.

    • האם לצרף הערכת שמאי בתביעה לנזק לרכב לאחר תאונה?
      עו"ד ליטל שוורץ | 12/09/2016 16:03

      משה שלום,

      כאשר אתה תובע סכום לפיצוי עלייך להראות אסמכתאות לסכום אותו אתה מבקש בתביעתך.

      הערכת שמאי, אשר הינה הערכה מקצועית, תהווה אסמכתא ראויה במקרה זה.

      ניתן להציג הצעת מחיר של מוסך מורשה, ואולם,יש לזכור כי ההתייחסות למסמך זה תהיה בעלת משקל מופחת מהערכת שמאי.

      ככל שאתה מתכוון להסתמך על הצעת מחיר לתיקון, אמליץ לך להביא מספר הצעות לתיקון של מוסכים מורשים.

      בהצלחה.

      בברכה,

      ליטל שוורץ, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      הברזל 34, ת"א
      טל': 052-3772232; מייל: lital@smb-law.co.il

      • תודה רבה על תשובתך
        משה | 12/09/2016 16:07

        האם את חושבת ששופט יפסוק על החזר שכ"ט שמאי אם גובהו יהיה קרוב לחצי מעלות התיקון? תודה רבה.

        • החזר תשלום על חוות דעת שמאי
          עו"ד ליטל שוורץ | 12/09/2016 16:11

          משה שלום,

          הדבר תלוי בנסיבות של התיק, בגובה וסוג הנזק, מדוע הצד השני מסרב לשלם, זהות השופט וכו'.

          אציין כי מדובר בתביעה על סכום נמוך וכי הערכת שמאי, בהתאם לנתונים שהצגת, עלולה לעלות את גובה סכום התביעה באופן לא מידתי. דבר זה גם ילקח בחשבון במסגרת פסיקת הוצאות ניהול התביעה.

          בהצלחה.

          בברכה,

          ליטל שוורץ, עו"ד
          מנהלת פורום תאונות דרכים

          הברזל 34, ת"א
          טל': 052-3772232; מייל: lital@smb-law.co.il