צו כינוס מהווה עיכוב הליכים

  • דרישת חוב מפושט רגל
    דניאל | 18/08/2016 12:57

    אדם שנמצא בהליך פשיטת רגל, מקבל מכתב מעירייה בעניין חוב ואזהרה על עיקול ועברת תיק להוצאה לפועל.

    מה עליי לעשות בנידון? (יש לי צו כינוס)

    האם יכולים לפועל כנגדי או כנגד צד ג'?

    • צו כינוס מהווה עיכוב הליכים
      עו"ד טל פינק שליש | 21/08/2016 13:02

      צהריים טובים דניאל,

      ככל והחוב נוצר לאחר צו הכינוס, הרי שמדובר ביצירת חוב חדש אשר הינה אסורה, ועל כן המלצתי הינה לשלם.

      ככל והחוב נוצר לפני צו הכינוס, הרי שאסור לעירייה לפעול כנגדך מאחר ויש עיכוב הליכים מכח צו הכינוס.
      הייתי ממליצה לך לוודא עם עוה"ד שלך כי נשלחה הודעה לנושה על צו הכינוס ובמידדה ולא, לשלוח שוב בדואר רשום עם אישור מסירה.
      במידה ונשלח צו הכינוס בעבר, הייתי שולחת אותו עוד פעם בפקס ומוודאה כי קיבלו אותו.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com