הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

מינוי בן ממשיך במה זה מועיל לי?

  • רישום נחלה לאחר מינוי בן ממשיך
    שגיא | 14/08/2016 10:26

    הוריי מינו אותי לבן ממשיך. אנחנו כבר כמה חודשים בתוך התהליך של האישורים השונים, והבנתי מהעורך דין שתיכף המינוי מאושר. רציתי לברר – האם בשלב כלשהו הנחלה תהיה רשומה על שמי? אם לא, במה הועיל לי המינוי?

    • מינוי בן ממשיך במה זה מועיל לי?
      עו"ד יעל פרי | 14/08/2016 11:31

      שגיא שלום,
      המשמעות של מינוי בן ממשיך הינו מינוי היום המקנה לך זכות חוזית כאשר המשמעות שלה הינה זכות להיות בעל מלוא הזכויות בנחלה לאחר גיל 120 של ההורים.
      כלומר, לאחר פטירת 2 ההורים תהפוך לבעל הזכויות בנחלה (זכות קניינית)
      לאחר פטירת 2 ההורים הזכויות בנחלה תירשמנה על שמך ואתה תהפוך לבר הרשות בנחלה במקום הוריך.
      לא ניתן להגיד כי המינוי לא הועיל לך (בלשון המעטה) המינוי קבע כי לך הזכות להיות בעל הזכויות בנחלה כולה לאחר פטירת ההורים. קבלת הזכויות על שמך לאחר פטירת ההורים מכוח היותך בן ממשיך  אינה מחייבת אותך בתשלום מס ואינה מחייבת אותך לפצות אף אחד מהאחים (ככל וישנם) וכמובן בכפוף לכך שלא הוסכם אחרת .
      האם עורך דינך אשר הנך מיוצג על ידיו לא הסביר לך את משמעות המינוי עת קיבלת את המינוי על עצמך וחתמת על התצהירים הרלוונטים? חשוב שתבין על מה אתה חותם וכך ולא פחות חשוב חשוב כי הוריך יבינו על מנת למנוע מחלוקות עתידיות.
      שכן ככל ולא הוסכם אחרת הרי שזכותם של הוריך לאחר המינוי כפופה לזכות שלך . כך לדוגמא, הוריך לא יוכלו למכור את הנחלה (ככל ויחפצו לעשות כן או לחלופין יהיו זקוקים לכך) ללא אישורך.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il